Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

USKOK u općini Čeminac zbog načelnika i njegovih sinova?

Kako doznajemo, policija je odvela na saslušanje neke djelatnike općine i članove općinskog vijeća, a načelnika je vijest o istrazi dočekala dok se autom s mora vraćao kući

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
200 komentara

U baranjskoj općini Čeminac u tijeku je velika akcija USKOK-a. Kako doznajemo, policija je odvela na saslušanje djelatnike općine i članove općinskog vijeća. Tražili su i načelnika Zlatka Pinjuha (HDZ), ali prema prvim informacijama nisu ga pronašli u uredu u Općini.

USKOK je u općini naišao na donačelnicu Anušu Rešetar i predsjednika općinskog vijeća Marija Kralja, dok je Pinjuha, kako doznajemo od njegove obitelji, vijest o USKOK-ovoj istrazi dočekala u automobilu, dok je s mora krenuo kući.

Mještani su protiv načelnika podizali i kaznene prijave. 

I dok policija ne otkriva detalje izvida, neslužbeno se doznaje da su uz Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi.

Prema neslužbenim podacima navodne nezakonitosti dogodile su se sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine. 

Kako doznajemo od župana Ivana Anušića, županijski odbor HDZ-a je još ranije pokrenuo postupak isključenja načelnika Pinjuha iz stranke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Velika akcija u Čemincu: Policija i USKOK upali u općinu, pretražuju dokumente i ispituju članove općinskog vijeća Reporter: Danijela Mikola

Objavljuje 24sata u Utorak, 30. srpnja 2019.

Mještani su se ranije u više navrata bunili protiv načelnika. Pinjuh je prije dvije godine iskoristio zakonsku mogućnost popunjavanja općinskog proračuna pa je poljoprivrednicima i poduzetnicima u svom selu nametnuo dodatne poreze i prireze. Radi se o prirezu na dohodak, porezu na potrošnju, porezu na kuće za odmor te porezu na korištenje javnih površina. Posebne račune dobili su za komunalne doprinose i vodu. Zbog toga su i prosvjedovali protiv njega.

- Našim nametima mi zapravo izjednačavamo male ljude, koji sve to plaćaju bez pogovora, s poljoprivrednicima koji to do sada nisu plaćali jer im je netko u prošloj vlasti dao mogućnost da budu privilegirani. A oni agresivno uništavaju naše javne površine svojim strojevima i objektima. Ne smatram da smo time obeshrabrili potencijalne ulagače nego smo samo uveli reda - kazao je tada načelnik Pinjuh za 24sata.

Možda vas zanima i ovo:
Message