Obavijesti

News

Komentari 62

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'
16

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u izjavama. Pritvoren je u nedjelju navečer

VIDEO

Alen Rizvanović (26), koji je u subotu ubio tri i ozlijedio 36 prolaznika zaletjevši se autom u pješačku zonu u centru Graza, u nedjelju poslijepodne je ispitan.

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u svojim izjavama.

Policija je odmah odbacila mogućnost terorističkog čina i priopćila da je ubilački pohod izvela "mentalno poremećena osoba".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:39

Rizvanović je pritvoren u nedjelju navečer i danas bi trebao biti izveden pred suca istrage, izjavio je glasnogovornik tužilaštva u Grazu. Tijekom današnjeg dana ili najkasnije sutra, tužilaštvo će donijeti odluku o tome hoće li Rizvanović u privremeni zatvor ili na psihijatrijsko liječenje.


Twitter

Podsjetimo, Rizvanović se u subotu vozeći 100 km/h zaletio u grupu prolaznika. Neki očevici tvrde da se smijao dok je sjedio za volanom i gazio nedužne ljude pred sobom. Potom je izašao iz vozila i napao nožem prolaznike . Napadač se predao policiji i odmah je uhićen.

Ubio je četverogodišnjeg dječaka, 25- godišnju ženu te Adisa Dolića (28) iz Velike Kladuše.  Iako se u početku baratalo s brojkom od 34 ozlijeđena, nakon nesreće su još dva ozlijeđena prolaznika došla u bolnicu. Među ozlijeđenima je i Adisova supruga koja se nalazi u komi.

kleinezeitung.at

U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga . Rizvanović, porijeklom iz Bihaća, došao je s obitelji u Austriju kad je imao četiri godine. Ima austrijsko državljanstvo, no kako piše N1, još posjeduje važeću BiH putovnicu. Po zanimaju je profesionalni vozač, oženjen i otac dvoje djece .

Njemački tabloid Bild piše kako je raspad braka najvjerojatnije bio okidač za masakr. Navodno je Alenova supruga nedavno zatražila razvod jer više nije mogla podnijeti njegovo nasilničko ponašanje . Prema podacima austrijske policije, ona je nekoliko dana prije zločina napustila Austriju i s djecom otišla u BiH. Prije toga ga je prijavila zbog nasilja i izbacila iz kuće, a sad mu je u međuvremenu izdana zabrana prilaska njoj i djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"