Obavijesti

News

Komentari 596

Policija istražuje: Školarci su recitirali partizanske pjesme?

Policija istražuje: Školarci su recitirali partizanske pjesme?
1

Prema dojavi, to je od njih tražio netko od nastavnika škole kako bi na taj način obilježili Dan ustanka u Srbu. Škola tvrdi da oni to nisu organizirali, a roditelji se boje hajke

VIDEO

Državno odvjetništvo u Vukovaru zatražilo je od PU vukovarsko-srijemske da provedu izvide u Osnovnoj školi u Boboti nakon što su dobili dojavu da su djeca u toj školi recitirala partizanske pjesme. Prema dojavi, to je od njih tražio netko od nastavnika škole kako bi na taj način obilježili Dan ustanka u Srbu.

U vukovarskoj policiji potvrdili su da su dobili nalog odvjetništva, no rezultate izvida ne mogu komentirati jer su tajni.
Roditelji kažu kako se digla hajka i kako ih je strah da će njihova djeca biti obilježena. 

U školi se, pak, neslužbeno doznaje da te informacije nisu u potpunosti točne. Naime, u kolovozu ove godine KUD iz Bobote pozvan je na gostovanje u Srb povodom organizirane komemoracije za žrtve pobune. KUD Bobota odazvao se pozivu, ali su sa sobom poveli i nekoliko školske djece iz sela. Ta su djeca doista tamo pjevala pjesme. No, u školi ističu kako ništa od toga nije bilo u organizaciji škole niti je škola to znala, obzirom da su djeca tamo išla tijekom školskih praznika.

Portal Novosti je dobio odgovor iz Ureda pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić.

U priopćenju se navodi da je prijavu o kršenju prava djece na skupu u Srbu dostavila Ministarstvu i zatražila propitivanje postupanja ravnatelja OŠ Bobota ‘zbog uključivanja djece u aktivnosti s obilježjima političkog skupa u Srbu’. Pravobraniteljica je, navodi se u odgovoru, ‘ponovila svoje stajalište o osudi svakog oblika manipulacije djecom i još jednom pozvala pojedince, političke stranke, skupine, udruge i one koji nadziru političku kampanju, naročito u vrijeme izbora, da ne iskorištavaju djecu u političkoj promidžbi’.

- Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nas je 22. kolovoza 2016. izvijestilo kako je od ravnateljice škole zatražilo očitovanje, budući da je dužno istražiti relevantne činjenice i okolnosti povezane s događajem vođenja djece učenika OŠ Bobota u Srb . 27. rujna 2016. prosvjetna inspektorica Samostalnog sektora za inspekcijski nadzor Službe prosvjetne inspekcije – Područne jedinice u Osijeku nas je izvijestila kako je obavila inspekcijski nadzor te istog dana 27. rujna 2016. dostavila predmet na nadležno postupanje Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj kako bi nakon njihovog izvješća mogla odlučiti ima li elemenata za poduzimanje mjera prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji, odnosno da li su postupanjem zaposlenice škole povrijeđena prava djece, učenika škole i ima li u njenom postupanju elemenata kaznenog djela. Završno izvješće još nismo dobili - piše u odgovoru pravobraniteljice, koji prenose Novosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 596
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...