Obavijesti

News

Komentari 9

Policija izvršila raciju na favelu Rocinha, uhićen narko-kralj

Policija izvršila raciju na favelu Rocinha, uhićen narko-kralj
4

Najveća upecana riba je Antonio Francisco Bonfim Lopes, jedan od najtraženijih krijumčara drogom u Brazilu, čiji je vozač policiju pokušao podmititi s 570.000 $

VIDEO

Brazilska policija dovršila je akciju "čišćenja" Rocinhe, jedne od najvećih favela u Rio de Janeiru, od dilera drogom i ostalih kriminalnih skupina koje nerijetko nadziru čitave četvrti, prenosi BBC.

- Zadovoljstvo mi je što vas mogu obavijestiti da su Rocinha i Vidigal (susjedna favela, op.a.) pod nadzorom. Nije bilo incidenata te nijedan metak nije ispaljen. Nemamo informacija o uhićenjima i zaplijenjenom oružju - izjavio je šef vojne policije Alberto Pinheiro Neto, te dodao kako će ulice uskoro opet biti otvorene za javnost.

Brazil 2014. organizira Svjetsko prvenstvo u nogometu, a 2016. i Olimpijske igre, a domaćini na brojne turiste, sportaše i reportere žele ostaviti što bolji dojam. Tako je policija od 2008. godine zauzela dvadesetak favela kako bi istjerala dilere koji nadziru te sirotinjske četvrti.

U akciji u Rocinhi, koja se odigrala u ranim nedjeljnim satima prije zore, sudjelovalo je više stotina specijalaca, a potporu im je pružila i vojska s nekoliko tenkova i helikoptera. Mnogi su stanovnici četvrt počeli napuštati već u srijedu, kad je policija počela zauzimati pozicije za akciju.

Već u četvrtak uhićen je jedan od najtraženijih krijumčara drogom u Brazilu, Antonio Francisco Bonfim Lopes, znan i kao Nem, dok se pokušavao automobilom iskrasti iz četvrti. Njegov se vozač pokušao pozvati na diplomatski imunitet - tvrdio je kako je počasni konzul Konga - a kad mu to nije upalilo, policiji je ponudio 570 tisuća dolara mita.

U Rocinhi, koja je jedna od bolje uređenih i za život ugodnijih favela, službeno živi oko 70 tisuća stanovnika, no vjeruje se kako je stvaran broj mnogo veći. Većina mještana pozdravila je akcije, ali neki se žale na nasilne policajce i zlouporabu položaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...