Policija kontrolirala autobuse za vikend na granici, vozači su dobili desetke tisuća kuna kazni | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Policija kontrolirala autobuse za vikend na granici, vozači su dobili desetke tisuća kuna kazni

Policija kontrolirala autobuse za vikend na granici, vozači su dobili desetke tisuća kuna kazni

Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost, rekli su iz policije.

VIDEO

Hrvatska policija je tijekom vikenda provela preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa i vozača autobusa na ulasku u Republiku Hrvatsku kod graničnog prijelaza Macelj, piše N1.

- Tijekom pojačanog nadzora autobusnog prometa, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije (Ravnateljstvo policije) u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) utvrdili su prekršaje vozača u slučaju dva kosovska prijevoznika te po jednog austrijskog i turskog prijevoznika - izvijestili su iz policije.

Kosovski prijevoznik manipulirao je  tahografom, listićima ili karticama vozača što je rezultiralo krivotvorenjem podataka i/ili ispisa – izdavanje potvrde da nije radio, dok je kod sebe posjedovao listić koji dokazuje da je u to vrijeme upravljao autobusom. Vozaču je naplaćena novčana kazna u iznosu od 11.200,00 kuna.

Policija uhitila osumnjičenog za napad na muškarca u Splitu
Policija uhitila osumnjičenog za napad na muškarca u Splitu

Vozač austrijskog prijevoznika u više navrata (tri puta) nije koristio tjedno razdoblje odmora. Vozaču je naplaćena novčana kazna u iznosu od 5.200,00 kuna.

Turski prijevoznik kažnjen je zbog nedovoljnog dnevnog razdoblja odmora u slučaju višečlane posade (ukupno 14 puta za tročlanu posadu). Vozačima su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.800,00 kuna.

Dvojica kosovskih prijevoznika su manipulirala tahografom i krivotvorenjem ispisa kartice. Svaki je kažnjen s po 11.200 kuna te su isključeni iz prometa na prisilan odmor od 11 sati.

- S obzirom na to da su se u Republici Hrvatskoj događale prometne nesreće u kojima su sudjelovali autobusi te su posljedice bile smrtna stradavanja, pa i više osoba u jednoj prometnoj nesreći, policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost - rekli su iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak