Obavijesti

News

Komentari 47

Policija o kolegama koji su uzeli lopate u ruke: 'Sa svakim činom želi se motivirati sve oko sebe'

Policija o kolegama koji su uzeli lopate u ruke: 'Sa svakim činom želi se motivirati sve oko sebe'

Možemo zaključiti, kako je postignut jedan od ciljeva, a to je - biti "policija na terenu", poručili su iz zagrebačke policije, nakon što su policajci sinoć uzeli lopate u ruke i pomogli sanirati rupu na cesti u Sesvetama

VIDEO

Nakon pohvala građana policajcima, koji su u ponedjeljak oko 20 sati uzeli lopatu u ruke, kako bi pomogli cestarima što prije sanirati rupu na cesti te otkloniti daljnju moguću opasnost za ljude i imovinu, slučaj je komentirala i PU zagrebačka.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Policajci zatrpavali rupu VIDEO

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Vezano uz slučaj koji opisujete, ističemo, kako na pojedine uočene probleme treba znati reagirati odmah u smislu – na prvom mjestu stvoriti i osigurati sigurnost svih, a u odnosu na konkretan događaj i stvaranje sigurnosnih pretpostavki za nesmetan i siguran promet.

S godinama rada društvena spretnost i zajednička stvaralačka sposobnost svakodnevno izgrađuje uspješnu Policijsku upravu zagrebačku. Životnim i radnim iskustvom s vremenom se iskristalizira sposobnost prepoznavanja potreba svih oko nas. Sa svakim činom policijskog službenika želi se motivirati sve oko sebe, aktivirati osjećaj zajedničke pomoći i snalaženja u bilo kojoj situaciji, u trenutku kada je to potrebno.

I ne samo iz ovog događaja možemo zaključiti, kako je postignut jedan od ciljeva, a to je - biti "policija na terenu" te proaktivno djelovati s građanima i zajednicom upravo za – građane i zajednicu. 

VIDEO Policajci su uzeli lopate i počeli krpati rupu u Sesvetama: 'Svaka im čast, pravi su primjer'
VIDEO Policajci su uzeli lopate i počeli krpati rupu u Sesvetama: 'Svaka im čast, pravi su primjer'

Iz Zagrebačkog Holdinga kazali su nam da je dežurna služba Podružnice Zagrebačke ceste zaprimila u ponedjeljak 23.kolovoza 2021. telefonsku dojavu o rupi na navedenoj adresi.

- Dežurna služba interventno je izašla na lokaciju kako bi se ista privremeno sanirala, odnosno nasula. Nadležna radna jedinica Podružnice Zagrebačke ceste u najkraćem će roku izvršiti i asfaltiranje navedene rupe na predmetnoj lokaciji - poručuju iz Holdinga.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 20 sati na istoku Zagreba čitatelj je snimio policajce kako pomažu građanima.

- Više auta je zapelo, čulo se kako stružu po šoderu. Bila je i prometna nesreća, no nije bilo ozlijeđenih, a vozači su se sami dogovorili oko štete i ispunili europsko izvješće. Nakon što je u rupu autom upao i jedan Nijemac te mu se probušila guma, odlučili smo pozvati policiju kako bi osigurala taj dio ceste i spriječila daljnje nesreće - pojasnio nam je čitatelj.

Kaže da su vrlo brzo na teren došla dva policajca u policijskom autu, upalili rotaciju, osigurali mjesto i pozvali ekipu iz Zagrebačkog Holdinga kako bi “zakrpali” rupu.

- Dok su čekali dečke iz Holdinga susjed je donio tačke, a nakon što su stigli cestari u pomoć im je priskočio i stariji policajac primivši se lopate s njihova vozila. Mlađi je za to vrijeme ostao kod policijskog auta osiguravati kako ne bi bilo daljnjih poteškoća u prometu i kako još netko ne bi stradao. Zahvaljujući pomoći policajca, bili su gotovi za 10-15 minuta - govori nam čitatelj.

Upravo kako bi pohvalio njihovu reakciju i nesebičnu pomoć snimio ih je te nam poslao video. Nada se kako će njihove napore, koji prelaze zahtjeve i dužnosti službe, prepoznati i njihovi nadređeni.

- Volio bih ih opet vidjeti i počastiti krafnama. Stvarno su dečki za čistu desetku - dodaje.

Pojasnio nam je i zbog čega se rupa pojavila.

- Nakon što su napravili priključak za kanalizaciju susjedu, dečki su to zatrpali prema pravilima struke. Ostavili su ‘grbu’ kako bi se zemlja slegla prije postavljanja asfalta. No kako su tamo nizbrdica i zavoj, voda se zadržavala pa se zemlja zbog toga i težine vozila previše slegla - pojašnjava naš sugovornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Raširio je ruke, a menadžeri, tajkuni i estrada su mu pohrlili u zagrljaj: 'Svima je davao...'
FELJTON: JA, MILAN

Raširio je ruke, a menadžeri, tajkuni i estrada su mu pohrlili u zagrljaj: 'Svima je davao...'

8. DIO: UHIĆENJE Bandić je tijekom godina stvorio snažnu mrežu bliskih suradnika koji su mu čuvali leđa. Ni nakon uhićenja nije ostao bez moći - iz istražnog zatvora je uspio smijeniti svoju zamjenicu...

Uz gusle na Pantovčak: 'Sinovi hrvatskih ustaša i partizana, glasajte za Bandića Milana'
FELJTON: JA, MILAN

Uz gusle na Pantovčak: 'Sinovi hrvatskih ustaša i partizana, glasajte za Bandića Milana'

7. DIO: LAZAREVSKO USKRSNUĆE Milan Bandić je procijenio da je prerastao lokalne okvire i 2009. se kandidirao za predsjednika RH. Ti izbori su pokazali da Bandić može biti - gubitnik
Kako je 'siromašni' Bandić uspio imati dijamantni prsten, satove od 300.000 kuna, penthouse...
FELJTON: JA, MILAN

Kako je 'siromašni' Bandić uspio imati dijamantni prsten, satove od 300.000 kuna, penthouse...

6. DIO: BATMAN Bandić se odrekao Ljubičića. Slobodan nije mogao vjerovati da mu je Bandić okrenuo leđa i to mu nikada nije zaboravio iako je oprostio