Obavijesti

News

Komentari 44

Policija o muškarcu koji je zbog majčine smrti prijetio Hitnoj: 'Nije držao pištolj nego torbicu'

Policija o muškarcu koji je zbog majčine smrti prijetio Hitnoj: 'Nije držao pištolj nego torbicu'

Svjesna specifičnosti samog događaja, ekipa Hitne medicinske pomoći nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon protiv njega u smislu izrečenih verbalnih prijetnji, rekli su iz policije

VIDEO

Policija se oglasila o muškarcu koji je u Zagrebu u četvrtak rano ujutro prijetio djelatnicima Hitne pomoći.

- Policijski službenici postupali su temeljem dojave u 4.45 sati da djelatnici Hitne medicinske pomoći u kući na području Sesveta, u Kašini, reanimiraju 78-godišnjakinju te da im njezin sin prijeti. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici zajedno s kolegama iz Jedinice specijalne i interventne policije zbog početne informacije jednog od članova ekipe Hitne medicinske pomoći koji je naveo kako član obitelj drži nešto crno u rukama za što misli da je oružje. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 51-godišnji sin žene kojoj su djelatnici pružali hitnu medicinsku pomoć njima uputio verbalne prijetnje te da je u rukama držao svoju torbicu, a ne oružje - napisali su u priopćenju iz PU zagrebačke.

Žena preminula dok je čekala hitnu u Zagrebu, njezin sin zbog toga prijetio djelatnicima smrću
Žena preminula dok je čekala hitnu u Zagrebu, njezin sin zbog toga prijetio djelatnicima smrću

Muškarac (51) je kasnije u razgovoru opisao je da je bio u posebno emocionalnom stanju zbog cjelokupne situacije.

- Svjesna specifičnosti samog događaja, ekipa Hitne medicinske pomoći nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon protiv njega u smislu izrečenih verbalnih prijetnji. U konačnici, 51-godišnjak zakonito posjeduje vatreno oružje za koje je provjerama na njegovoj adresi potvrđeno da ga uredno drži zaključano u metalnom ormaru. Preventivno, oduzeto mu je navedeno legalno oružje temeljem članka 49. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će protiv njega biti pokrenut upravni postupak - dodaju iz policije.

Podsjetimo, muškarac je oko 4:30 ujutro u Kašini na periferiji Zagreba, zbog majke koja je bila u teškom stanju, pozvao hitnu pomoć, a djelatnicima je navodno prijetio smrću jer su došli kada je nesretna žena preminula.

Hitnu je nazvao rekavši da ju boli u prsima i da otežano diše, a od njegova poziva do dolaska ekipe prošlo je oko 40 minuta.

Kako je ispričao izvor za Dnevnik.hr muškarac je ljutit zbog dugog čekanja pomoći prijetio i rekao da mu nije problem nikoga odležati u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature