News

Komentari 634

Policija objavila detalje strave u Zagrebu: Biciklistu bilo crveno

Policija objavila detalje strave u Zagrebu: Biciklistu bilo crveno

'Nedvojbeno je utvrđeno da je u trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo'

Na Zagrebačkoj aveniji u nedjelju sudarili su se motor i bicikl. Na motoru je bio 24-godišnji Matija Podhraški, a na biciklu odvjetnik iz Novske Vinko Dizdar (68). Poginuli su na mjestu.

Policija je objavila detalje nesreće. Utvrdili su da je biciklistu bilo crveno na semaforu dok je prelazio preko Zagrebačke avenije.

- U nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja, kroz uvid u dostupne i do sada prikupljene relevantne činjenice bitne za utvrđivanje okolnosti ove teške prometne nesreće, uvidom u snimku kojom raspolaže policija, nedvojbeno je  utvrđeno da je u samom trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u smislu prikupljanja dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima-očevicima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije smrtno stradale osobe u prometu. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom odvjetništvu dostaviti će se Posebno izvješće o utvrđenom - objavila je zagrebačka policija.

Pogledajte video: Strašan sudar na Zagrebačkoj

Na mjesto nesreće dva danas su stizali prijatelji i obitelj poginulog motociklista, palili su svijeće i turirali. 

Nakon što je udario u bicikl, Matija se 50 metara dalje zabio u stražnji dio automobila. Pao je i poginulo na mjestu. Njegov motor su našli 150 metara od zebre na kojoj je udario bicikl.

Biciklist je odletio barem 30 metara od zebre preko koje je prelazio, kako je objavila policija, na crveno svjetlo.