Obavijesti

News

Komentari 273

Vidoševića su odveli u pritvor; odao ga je Davor Komerički?

Vidoševića su odveli u pritvor; odao ga je Davor Komerički?
21

Na obavijesni razgovor je privedena i voditeljica službe za računovodstvo Josipa Mladinov. U HGK rekli su kako je ona samo izvršavala naloge Vidoševića i Peternel

VIDEO

Nakon što su mu gotovo cijeli dan istražitelji pretraživali kuću, Nadan Vidošević je nešto iza 17 sati u pratnji policije prebačen u HGK. Oko 20.30 sati pretres je završio, pa je Vidošević u pratnji policije napustio zgradu. Na pitanje novinara gdje sad ide samo se nasmijao, javlja dnevnik.hr.  Prema saznanjima HRT-a, Vidoševića su predali pritvorskom nadzorniku i u zatvoru na Oranicama provest će noć prije davanja iskaza. Policija je iz zgrade HGK odnijela nekoliko umjetničkih slika. 

Nadan Vidošević navodno još nije odabrao odvjetnika, ali ako sudac istrage odredi istražni zatvor, Vidoševiću će odvjetnik biti dodijeljen po službenoj dužnosti. 

Komerički istražiteljima rekao da je dio novca otišao Vidoševiću?

Kako doznaje Večernji list, iskaz Davora Komeričkog bio je ključan za privođenje Nadana Vidoševića u utorak. On je istražiteljima navodno rekao kako je dio od 32 milijuna kuna koje su pokradene iz HGK otišao izravno u ruke Vidoševiću. U Vidoševićevoj kući je otkrivena tajna podrumska prostorija s privatnom galerijom, a ostaje za vidjeti hoće li galerija dovesti do nove istrage o umjetničkim slikama koje su se godinama kupovale novcem HGK. U prilog činjenici da je Komerički sve priznao istražiteljima ide činjenica da je u ponedjeljak izašao iz istražnog zatvora. 

Sumnja se u zloupotrebu položaja i ovlasti

 Policija je, podsjetimo, jutros oko 7 sati uhitila Vidoševića ispred prostorija Kraša. Istražitelji sumnjaju da je zloupotrijebio položaj i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. 

>>> Ministar Maras: Nisam iznenađen uhićenjem Vidoševića

Petero djelatnika USKOK-a je nešto prije 10 sati ušlo u prostorije HGK, a Vidošević je s policajcima bio prisutan tijekom pretresa njegova vile u Gornjem Prekrižju.

Na obavijesni razgovor je u utorak privedena i voditeljica službe za računovodstvo Josipa Mladinov. U HGK rekli su kako je ona samo izvršavala naloge koje su joj davali Peternel i Vidošević. 

>>> Milanović: Optužbe su teške, sve je to skupa zabrinjavajuće

Vidoševićevo uhićenje dio je korupcijske afere Remorker, čija se mreža počela rasplitati prije mjesec dana kada je uhićena Zdenka Peternel, njegova "desna ruka", potpredsjednica HGK. Nju terete da je u ime HGK potpisivala fakture za usluge koje nisu isporučene i s poduzetnikom Davorom Komeričkim iz Komore protuzakonito izvukla 32 milijuna kuna.

Pod istragom se našao i Igor Premilovac koji je sve priznao.

Slučaj vodi Županijsko državno odvjetništvo, što znači da Vidošević još uvijek nije osumnjičen za udruživanje u zločinačku grupu. Ako se procijeni da se radi o zločinačkoj grupi, slučaj će preuzeti USKOK.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...