News

Komentari 0

Policija s Uskokom ulovila švercere marihuane, duhana i cigareta. Uhićena četiri Hrvata

Policija s Uskokom ulovila švercere marihuane, duhana i cigareta. Uhićena četiri Hrvata

Policija je izvijestila da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena četiri hrvatska i četiri srbijanska državljanina u dobi od 37 do 71 godine koji se sumnjiče za zločinačko udruživanje...

Požeški policajci dovršili su u suradnji s Uskokom višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog naziva 'Tigar' i 'Tigar 2' nad osmeročlanom skupinom koja je švercala cigarete i uzgajala marihuanu radi daljnje preprodaje.

Policija je izvijestila da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena četiri hrvatska i četiri srbijanska državljanina u dobi od 37 do 71 godine koji se sumnjiče za zločinačko udruživanje, proizvodnju i preprodaju droge te izbjegavanje carinskog nadzora.

Policija sumnjiči 42-godišnjaka da je od studenoga 2021. do svibnja, na širem području Požege, drugim mjestima u RH i Srbiji, povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike radi uzgoja i proizvodnje marihuane u Kutjevu te njezine preprodaje na podruju Požege i Pleternice.

Osumnjičeni su, ističe PU požeško-slavonska, uzgojili 236 stabljika marihuane koja je pronađena u kući na području Kutjeva.

Također je utvrđeno da su 56-godišnjak, 57-godišnjak i 71-godišnjak u više navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili 61 kilogram sitno rezanog duhana i 3000 komada ručno rađenih cigareta koje su skrivali u preinačenom podvozju automobila i namjeravali ih prodati u Požegi.