Obavijesti

News

Komentari 241

Tragaju za još stotinjak članova Torcide, među uhićenima na A1 i novinar Dalmatinskog portala

Tragaju za još stotinjak članova Torcide, među uhićenima na A1 i novinar Dalmatinskog portala

Nakon kaosa na autocesti A1 policija je uhitila 43 navijača Torcide, a u međuvremenu su im odredili i istražni zatvor. U tijeku je istraga, provode se DNK analize, a traga se za još 100-injak sudionika sukoba

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17.27

Među uhićenima na autocesti i novinar Mate Prlić: 'Spavao je pa završio s lisicama na podu'

Mate je bio u automobilu s još trojicom prijatelja, oni su mlađa ekipa, ali zajedno igraju balun. Momci su ispričali da su oni vozili na zadnjem dijelu kolone duge nekoliko stotina metara, ispričao je za Večernji list jedan od prijatelja suvozača u automobilu u kojem je bio novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić.

Prlić je uhićen proteklog vikenda zajedno s drugim izgrednicima s autoceste koji su izazvali nerede i napali policiju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.06

Milanović danas: 'Hajdukovac sam, gorio sam za njih'. Zoki prije tri tjedna: 'Navijao sam, ali sad...'

- Ja kad sam baš gorio za Hajduk, on je bio jak klub iz malog grada i nikad nije tražio razloge svog neuspjeha. Nikad nisu imali taj pritisak da su žrtve. Igrali su, pobjeđivali. To je veliki klub, ne tražiš razloge izvan sebe - poručio je. 

Istaknuo je kako su "pola Zagreba Dalmatinci i Hercegovci" te da je i on "jedan od njih". 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.02

HNS zove na sastanak Dinamo, Hajduk i policiju: Treba smiriti tenzije, nasilje oštro osuđujemo

Čak 34 osobe, od čega 20 policajaca, ozlijeđene su u okršaju Torcide i policije nakon vječnog derbija u zadnjem kolu 1. HNL između Dinama i Hajduka na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, a 42 izgrednika ide u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Hrvatski nogometni savez tom se prilikom oglasio priopćenjem u kojem pozivaju na sastanak.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

13.22

Ivošević: 'Većina navijača su normalni ljudi. Netko stvara atmosferu koja potiče incidente'

Oko navjiačkih nereda koji su se odvili na odmorištu Desinec na autocesti A1 ove subote oglasio se i donedavni dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević. U podužem Facebook statusu Ivošević je odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića.

- Jučer me premijer Andrej Plenković više puta nazvao "divljakom", pa se pripremite na reakciju jednog "divljaka". Moja reakcija sigurno neće biti u kulturnom tonu kako Andrej komunicira s Predsjednikom države. Ili kako komunicira njegov kulturni ministar Banožić s Predsjednikom države. Za razliku od njegova ministra Banožića ja kao "divljak" nikad nisam ni sebi ni nekome bliskome pogodovao ili priskrbio što mi ne pripada, nego sam se još kao aktivist borio za jednako pravo svih građana u korištenju javnog dobra.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

12.34

Milanović o neredima navijača: Pucati na ljude je nezamislivo

- Stadioni moraju biti mjesto zabave, užitka i mira i tu se igra po pravilima koje odrediti politika. To je previše za policiju. Kad se ova Vlada na to odluči, prema tome će se Torcida, BBB i Armada odnositi drugačije, s poštovanje. To nije mjesto orgijanja, divljanja i razbijanja, ako imaš tu energiju, odi treniraj boks. Drugo, policija je trebala biti bolje pripremljena. Kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem? Postoji cijeli spektar sredstava kojima se suzbijaju takva ponašanja - rekao je Milanović.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 241