Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Policija traži Srbina koji je '92. na tavanu nožem ubio Hrvata

Hrvatska policija raspisala je tjeralicu za 52-godišnjim pripadnikom paravojne jedinice u sklopu 5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić zbog sumnje da je tijekom srbočetničke agresije ubio Hrvata

39 komentara

Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Sigurnosno obavještajno agencijom dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (52) dvojnog državljanstva Hrvatske i Srbije, zbog sumnje da je 1992. godine u Ribarima na karlovačkom području nožem ubio hrvatskog državljanina (67). Terete ga za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Spomenutog 52-godišnjeg dvojnog državljanina se sumnjiči da je 9. travnja 1992. godine, kao 25-godišnji pripadnik paravojne jedinice u sklopu 5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić, na privremeno okupiranom mjestu Ribari na karlovačkom području, tijekom oružanog sukoba između tzv. „JNA“ i paravojnih postrojbi tzv. „RSK“ s Hrvatskom vojskom te tijekom napada na Republiku Hrvatsku, zajedno s još jednom osobom počinio ratni zločin na štetu hrvatskog državljanina, tada 67-godišnjeg civilna ( r.1925.).

- Sumnja se da je osumnjičeni zajedno s još jednom osobom došao u dvorište obiteljske kuće u vlasništvu oštećenog civila da bi nakon kraćeg razgovora otišli na tavan navedene obiteljske kuće, gdje mu je osumnjičeni hladnim oružjem zadao više ubodno-reznih rana od kojih je oštećeni na mjestu događaja preminuo - navode u policiji da je opisani način postupanja osumnjičenog protivan odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog protokola ženevskim konvencijama o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba te je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno posebno izvješće.

Osumnjičeni je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske te je za njim raspisana potraga.

Možda vas zanima i ovo:
Message