Obavijesti

News

Komentari 21

Policija troje vozača u Zagrebu kaznila s ukupno 48.000 kuna

Policija troje vozača u Zagrebu kaznila s ukupno 48.000 kuna
1

U posljednja dva dana službenici PU zagrebačke između ostalih su zaustavili i troje vozača koje su kaznili za različite prekršaje te im naplatili kazne od gotovo 50 tisuća kuna

Policija je prvo u srijedu oko 22.10 sati napravila očevid prometne nesreće u Martićevoj ulici u Zagrebu, koju je izazvala 53-godišnjakinja. Alkotestom je utvrđeno da je vozačica imala 1,29 promila. Ona se kretala Martićevom kad je izgubila kontrolu nad vozilom te udarila u ogradu terase ugostiteljskog objekta. 

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrekli su joj kaznu od 8600 kuna. 

Policija je nakon toga u srijedu u 3,35 sati ujutro u zagrebačkoj Ulici Kruge zaustavila BMW kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Nakon što je odbio alkotest, vozač je uhićen, a na Općinskom mu je sudu izrečena kazna od 20 tisuća kuna, javlja PU zagrebačka.  

Istog dana, policija je oko 10.40 sati na Slavonskoj aveniji zaustavila Golf kojim je upravljao 20-godišnjak. Osim što je vozio brzinom većom od 50 km/h u naseljenom mjestu, dodatnom je provjerom također utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije. Kaznili su ga s 20 tisuća kuna te mjerom zabrane upravljanja motornom vozilom u trajanju od tri mjeseca. 

Kažnjen s 23.000 kuna zbog alkohola, oduzete vozačke dozvole i isteka važenja prometne 

U četvrtak u 22.23 sati u Ulici Tome Masaryka u Čakovcu, tijekom nadzora prometa, čakovečki su policajci zaustavili 50-godišnjeg vozača Citroen Xsare čakovečkih registracija koji je vozio s 2,16 promila. Uz to vozač he upravljao automobilom za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog izvanrednog zdravstvenog pregleda, a ujedno mu je istekao i rok važenja vozačke dozvole još 2003. godine. Automobilu pak koji je vozio, istekao je još 2017. rok važenja prometne dozvole, te je automobil odjavljen. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Izrečena mu je novčana kazna od 23.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.  

Pokretanje videa ...