News

Komentari 102

U Rovinju opet vrebao pedofil! Norvežanin (81) imao slike gole djece na mobitelu u parkiću

U Rovinju opet vrebao pedofil! Norvežanin (81) imao slike gole djece na mobitelu u parkiću

Muškarca je uočio zaštitar u jednom turističkom naselju na području Rovinja kako sjedi kod dječjeg parka i drži mobitel u ruci. Zbog sumnje da fotografira nagu djecu, zaštitar je pozvao policiju.

Policijski službenici su prilikom pretrage pronašli inkriminirajuće fotografije i video zapise te su priveli muškarca. Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 81-godišnji norveški državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Muškarca je 28. srpnja oko 16.30 sati uočio zaštitar u jednom turističkom naselju na području Rovinja kako sjedi kod dječjeg parka i drži mobitel u ruci. Zbog sumnje da fotografira nagu djecu, zaštitar je pozvao policiju.

Policijski službenici obavili su pretragu mobitela, tableta i USB-a, kojom prilikom su pronašli fotografije i video zapise koji prikazuju nagu djecu, kao i druge inkriminirajuće sadržaje.

Osumnjičeni je 29. srpnja u predvečernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo.

Podsjetimo, policijski službenici priveli su prošlog tjedna i dvojicu njemačkih državljana koji su snimali djecu kamerom skrivenom u prijenosnom hladnjaku. Dan nakon su, zbog istog kaznenog djela, uhitili i danskog državljanina.

Pedofili mahom koriste ‘pametne’ telefone s ugrađenim jakim zoom kamerama, skrivene tzv. špijunske kamerice integrirane u okvire najobičnijih sunčanih Ray-Ban naočala, ručne satove, knjige... Koriste i kemijske olovke s ugrađenom jakom kamerom koje, osim kamere, imaju i USB punjivu bateriju te podatkovnu mikro karticu. Kamerice skrivaju i u minijaturnim pojasnim torbicama.     

24sata

VIŠE O TOME PROČITAJTE OVDJE.

Najčitaniji članci