Obavijesti

News

Komentari 141

Policija uhitila Vinku Cetinski, majku popularnog pjevača...

Policija uhitila Vinku Cetinski, majku popularnog pjevača...
6

Akcija je provedena u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Uhićeno je petero ljudi. Danko Končar prijavio je Cetinski za prijevaru tešku 16,5 mil. eura

VIDEO

Istarska policija privela je u petak kasno poslijepodne Vinku Cetinski. Akcija je provedena u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a uhićeno je ukupno petero ljudi zbog sumnje u malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, potvrđeno nam je iz službenih izvora. Neslužbeno doznajemo kako su među privedenima supruga rovinjskog odvjetnika Željana Hrvatina, Romina Hrvatin i vlasnik agencije za nekretnine iz Rovinja, Marin Sorgo. Više detalja oko uhićenja znat će se nakon kriminalističke obrade. 

Vinkin suprug Mirko Cetinski telefonski nam je potvrdio kako je policija u petak popodne pretražila njihovu kuću u ulici 43. istarske divizije u Rovinju. Uzeli su, kako kaže, neku dokumentaciju i Vinku priveli na razgovor u postaju.

- Ovo je atak na obitelj Cetinski. Radi se o lažnim optužbama protiv moje supruge, a to ćemo i dokazati u redovnom postupku. Supruga još uvijek daje izjavu. Zastupa je jedan riječki odvjetnik - kratko nam je kazao Mirko Cetinski. 

Ivana Nobilo također nam je potvrdila da je njezina svekrva privedena. 

- Nisam se čula s njom, niti se mogu čuti prije nego završi ispitivanje. Tony ništa ne zna jer je na putu, a s obzirom da nemamo više informacija, nećemo mu ništa niti javljati dok ne saznamo o čemu je točno riječ - rekla nam je Ivana. Dodala je kako je privođenje bilo i za očekivati te da nije iznenađena obzirom da je Danko Končar podigao tužbu.

- Vinka mora surađivati s pravosudnim organima. Vjerujem u pravosuđe i legalista sam i pravda je uvijek dostižna - rekla je. Njezin suprug Tony nije bio raspoložen za razgovor kada smo mu rekli da zovemo iz 24sata.

- Probudili ste me. Vaše novine ne čitam zato što su smeće. Zašto zovete mene, a ne moju majku - rekao nam je nervoznim glasom Tony Cetinski i poklopio slušalicu. Njegova PR menadžerica Snježana Jerković kazala nam je da on večeras ima koncert u zagrebačkom klubu Shamballa te da zato odmara. Na pitanje je li Tony razmišljao da odgodi koncert, Jerković je odgovorila: "Zašto? Pa nitko nije umro".

- Svi smo dobro i mirni jer se mora ispitati o čemu je točno riječ. Postupak je uobičajen - kratko nam je rekao Tonyjev mlađi brat Matteo ne želeći otkrivati nikakve detalje.

Podsjetimo, poduzetnik Danko Končar, najbogatiji Hrvat, povratnik iz Južne Afrike i kupac brodogradilišta Brodotrogir, nekoliko puta javno je prozivao Vinku Cetinski da ga je oštetila za 16,5 milijuna eura. On ju je prije tri godine postavio za članicu uprave i direktoricu u svojoj tvrtki Kermas ulaganja te je ovlastio da u njegovo ime kupi velike površine građevinskog zemljišta u Istri kako bi na njima sagradio luksuzne vile. Prije nekoliko mjeseci podnio je kaznenu prijavu protiv nje zbog prijevare.

- S obzirom na to što su napravili drugačiji rasplet bio bi u najmanju ruku skandalozan. Pravni organi na ovaj način samo su dokazali da rade svoj posao. Ovo je samo jedan dio priče i njime neka se bavi država. Ključno je pitanje povrata novca za koji su me oštetili. Ako nemaju keša, nekretnine imaju i učinit ću sve da na ovaj način vratim ono što su mi ukrali - rekao je Končar za Večernji list.

Končar se obogatio na rudi

Kralj kroma kako mu mediji često tepaju poduzetnik je koji je javnosti je bio relativno nepoznat sve dok u prvom krugu privatizacije nije predao ponudu za svih pet hrvatskih brodogradilišta. Danko Končar (68) vlasnik je Kermas grupacije sa sjedištem u Londonu, u Kesington Greenu, ulici rezerviranoj za poslovnu elitu. Njegovo poslovno carstvo se temelji na eksploataciji i preradi rudače iz afričkih rudnika. 

Poslovni uzlet počinje 80-ih godina prošlog stoljeća kada se zapošljava u predstavništvu uspješne korejske kompanije koja se bavila izvozom bijele tehnike. Tu je zaradio prvi kapital koji ulaže u gotovo propalu tvornicu u Ekaterinburgu u Rusiji. Tvrtku je razvio te kupio još jednu. Zatim je obje skupo prodao. Navodno je na njihovoj prodaji zaradio 100 milijuna dolara. Njih je uložio u Samancorn, tvrtku u JAR-u koja je u vlasništvu imala 12 rudnika. 

Samancorn je bila ključna tvrtka u Kermes grupaciji sve dok je 2009 nije prodao. Danas koncesije za ekploataciju rudnika ima u Burundiju. Osim kroma, Končar prerađuje i platinu i cink. Mediji su ga često prozivali najbogatijim Hrvatom. U zadnjih nekoliko godina intenzivirao je ulaganja u Hrvatsku. Osim u brodogradilišta, ulagao je i u turizam, naročito u Istri.

Rođen je 1942. godine u Zagrebu. Živi u Londonu sa suprugom Jelenom i kćeri. Demantirao je da je unuk narodnog heroja Rade Končara.

 Danko Končar sedam godina proveo je u zatvoru 80-ih godina prošlog stoljeća zbog financijskih malverzacija u tvrtki Jugoturbina u kojoj je bio jedan od direktora. U nedavnom intervjuu kazao je da kao gospodarstvenik koji misli svojom glavom nije odgovarao određenim partijskim strukturama tog doba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...