Obavijesti

News

Komentari 51

Tri su žene pljačkale banke kako bi mogle vratiti dugove

Tri su žene pljačkale banke kako bi mogle vratiti dugove
10

A.B. (48) je opljačkala dvije banke u Zagrebu. U jednoj pljački joj je pomagala S.P.(50). Treća žena (49) im je dala informacije o banci, a kasnije ih i ucjenjivala

VIDEO

Policija je uhitila tri razbojnice koje su početkom ožujka iz Splitske banke na Maksimirskoj cesti u Zagrebu odnijele oko 700.000 kuna. Žene su u samo nekoliko minuta razoružale zaštitare i ukrale plijen. Tijekom dana privest će ih sucu Županijskog suda u Zagrebu.

A.B. (48), S.P (50) i V.P. (49) osumnjičene su za pljačku poslovnice Splitske banke u Maksimirskoj ulici. A.B. i V.P. sudjelovale su i u pljački Splitske banke na zagrebačkom Laništu 5. studenog 2010. godine. A.B. došla je do banke te je nazvala V.P., koja je radila u banci, kako bi se uvjerila da je banka pred krajem radnog vremena. Maskirala se 'fantomkom' te kapuljačom pa je ušla u poslovnicu. Prišla je V.P. te je u nju uperila plastični pištolj, a ostalim zaposlenicima je naredila da legnu na pod. Jednoj zaposlenici je naredila da joj da novac. Zaposlenike je nakon pljačke zaključala u banci te je pobjegla s 200.000 kuna. Istog dana je razbojnicu nazvala zaposlenica banke te joj je rekla kako ju je prepoznala. zatražila je od nje 100.000 kuna u zamjenu za šutnju.

U drugoj pljački su A.B. i S.P. upale u banku na Maksimirskoj ulici nakon što su se uvjerile da u njoj nema nikoga osim zaposlenika i zaštitara. Maskirane su prišle zaposlenicima, a A.B. je uperila pištolj u radnicu, a drugoj je naredila da joj da novac. S.B. je zaštitaru naredila da legne na pod te ga je razoružala. Žene su iz sefa uzele 700.000 kuna te su pobjegle. Nekoliko dana kasnije A.B. se ponovno čula s V.P. te joj je u automobilu predala 185.000 kuna u zamjenu za šutnju. 

Žene su novac trošile na plaćanje dugova, a policija je tijekom istrage pronašla ukradenih 200.000 kuna. 

- Otvara se pitanje propisa o zaštitama novčarskih institucija i poštovanja tih institucija. Kod nas je samo jedna banka počela s ugradnjom vrata koja se naizmjenično otvaraju, a u takvim bankama pljački nema. Katkad se pitamo kako pomoći nekome tko si ni sam ne želi pomoći. Istrage ovakvih razbojništava su skupe i nije nam ugodno trošiti novac poreznih obveznika na istrage - zaključio je Marko Mikulić, načelnik krim policije PU zagrebačke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...