VIDEO Policija na megajahti Royal Romance u Trogiru. Bila je u vlasništvu Putinova saveznika | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

VIDEO Policija na megajahti Royal Romance u Trogiru. Bila je u vlasništvu Putinova saveznika

VIDEO Policija na megajahti Royal Romance u Trogiru. Bila je u vlasništvu Putinova saveznika

Superjahta je izgrađena 2015. godine, a za uređenja je zaslužan je poznati dizajner Seymour Diamond. Može primiti 14 gostiju u sedam kabina. Gostima je na na raspolaganju i 12-metarski bazen...

VIDEO

Ranije ovog tjedna je u Trogiru na jahtu "Royal Romance", koja je sudskim rješenjima na zahtjev Ukrajine blokirana u Hrvatskoj jer je bila u vlasništvu Viktora Medvedčuka, dobrog prijatelja i saveznika Vladimira Putina, upala policija, doznaje Dalmatinski portal.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jahta Royal Romance 00:36

Koliko su Putin i Medvedčuk bliski najbolje govori činjenica da je Putin krsni kum Medvedčukovoj kćeri Darini...

Trogir: Jahta Royal Romance Trogir: Jahta Royal Romance

- Obavještavamo vas da posada jahte nije uhićena. Plovilo se nalazi na vezu u luci na području Trogira uz izdanu mjeru ograničavanja prema Zakonu o mjerama ograničavanja radi čega je stavljena pod nadzor. Za provođenje ove mjere nadležna je Lučka kapetanija Split - poručuju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske za DP.

- Jučer su na jahti zatečeni strani državljani za koje se u ovom trenutku provodi postupak provjere zakonitosti i svrhe njihovog boravka u Republici Hrvatskoj, sukladno Zakonu o strancima. Također, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH donijelo je odluku o zabrani promjene posade - navode u policiji. 

Trogir: Jahta Royal Romance Policija upala na jahtu Royal Romance koja je već dvije godine blokirana u Trogiru (arhivske fotografije)

Jahta je blokirana u Hrvatskoj na zahtjev Ukrajine koja ju namjerava prodati, a prošle godine su na njoj pretragu izvršili i američki agenti zbog istrage oko pranja novca.

"Jahta mora biti prodana"

U međuvremenu se pojavio odvjetnički tim koji nastoji osporiti to da je njezin vlasnik Medvedčuk, točnije njegova supruga, Oksana Marčenko. Tvrde kako je jahta već godinama u vlasništvu tvrtke Lanelia Holding Ltd., kojoj je na čelu ruski poduzetnik Aleksej Inkin, a njegova imovina nije pod sankcijama jer se ne dovodi u vezu s Kremljem.

Trogir: Jahta Royal Romance

- Trenutno detaljno razgovaramo o svim pravnim pitanjima i jamstvima za dražbu. Ovo je prvi put da se Ukrajina susrela s pitanjem prodaje zaplijenjene imovine ovih razmjera u inozemstvu. Jahta mora biti prodana, a prihod od prodaje ojačat će obrambenu sposobnost Ukrajine protiv neprijatelja – kazala je sredinom ovog mjeseca Olena Duma, voditeljica Agencije za povrat i upravljanje imovinom.

Skupocjena megajahta

Riječ je o 92,5 metra dugoj i 15 metara širokoj jahti vrijednoj 217 milijuna eura, a zaplijenjena je u sklopu dogovora međunarodne zajednice o sankcioniranju imovine ruskih državljana te drugih proruskih političara bliskih Putinu. Imovina im je blokirana nakon što je Rusija počela s invazijom na Ukrajinu.

Policija upala na jahtu Royal Romance koja je ve? dvije godine blokirana u Trogiru (arhivske fotografije)

Superjahta je izgrađena 2015. godine, a za uređenja je zaslužan je poznati dizajner Seymour Diamond. Može primiti 14 gostiju u sedam kabina. Gostima je na na raspolaganju i 12-metarski bazen, a da im ništa ne nedostaje zaduženo je 22 člana posade.

Trogir: Jahta Royal Romance Policija upala na jahtu Royal Romance koja je već dvije godine blokirana u Trogiru (arhivske fotografije)

Medvedčuk koji je prema ukrajinskim institucijama vlasnik jahte i za kojeg očigledno drže kako je prodajom jahte samo izveo pravni manevar uhićen je 2022. godine kao izdajnik, no kasnije je razmijenjen za 200 vojnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.