Obavijesti

News

Komentari 19

Policija upala u školu ravnatelja Vuksana, ali ne zbog nepotizma nego sukoba učiteljica...

Policija upala u školu ravnatelja Vuksana, ali ne zbog nepotizma nego sukoba učiteljica...
1

U područnoj školi Slivno, nedaleko Zagvozda, prošlog tjedna intervenirala je policija ina poziv jedne od učiteljica. Ravnatelj Tonći Vuksan nije bio razgovorljiv, kazao je tek da nije bilo tučnjave

VIDEO

U školi HDZ-ovca Tonćija Vuksana, ravnatelja javnosti poznatog po zapošljavanju vlastite, kako ju je sam proglasio, bivše kćeri na mjesto svoje šefice računovodstva, u ponedjeljak ujutro došlo je do incidenta. Intervenirala je i policija.

Izgred se dogodio u područnoj školi Slivno koja, usput rečeno, ima više učitelja nego li učenika. Na čelu joj je nastavnica engleskog jezika, a postavio ju je sam Vuksan.

Ravnatelj zaposlio kćer u školi u Zagvozdu, a ovako se pravda: 'Pa nije mi više kći, udala se'
Ravnatelj zaposlio kćer u školi u Zagvozdu, a ovako se pravda: 'Pa nije mi više kći, udala se'

Po malom mjestu u Zabiokovlju priča se da je do incidenta došlo kad se ta nastavnica verbalno sukobila s mlađom kolegicom želeći je spriječiti da održi školske sate - u krajnjoj namjeri da zbog "nedolaska na posao" dobije otkaz.

Voditeljica škole je, prema saznanjima kojima raspolažemo, najprije verbalno nasrnula na kolegicu, a onda je nastavnica ne želeći se sukobljavati sa voditeljicom, zvala policiju.

Kako smo doznali od dobro upućenih izvora, mlada nastavnica potražila je pomoć snaga reda jer je htjela da ostane zabilježeno kako joj kolegica priječi put do radnog mjesta. Željela je i u tom trenutku ostati dostojanstvena na svom radnom mjestu, poglavito jer su tom nemilom događaju svjedočila i sama djeca. Djecu su odveli u drugu učionicu?

- Je, sve je istina, jednostavno prijeđene su sve granice koje bi odgojno-obrazovni djelatnici trebali poštovati pogotovo kada su u prisustvu učenika. Žao mi je da kolege s takvim namjerama i ponašanjem uopće mogu sudjelovati u nastavnom procesu, bez obzira na njihove kvalifikacije - rekla nam je nastavnica kojoj je onemogućen rad na njenom radnom mjestu, u školi.

- Dok se to sve u školi događalo, djeca su odvedena kao taoci u drugu učionicu. Bili su pod prismotrom vjeroučiteljice i pomoćnice-asistenta u nastavi. I djeca su bila u šoku. Poanta ovog napada je želja da se na to radno mjesto dovede druga osoba umjesto sadašnje nastavnice matematike i fizike koja i sada mijenja nastavnicu - čujemo iz krugova bliskih školi.

Napadnuta nastavnica odmah je otišla na bolovanje. Od Policijske uprave Splitsko-dalmatinske dobili smo potvrdu da su intervenirali. Izašli su, kažu, po dojavi, ali nije bilo elemenata za postupanje.

Pretpostavlja se da se sve već smirilo kad su došli. Kako je to sve izgledalo pokušali smo saznati od same voditeljice škole. Najprije je govorila da nema pojma o čemu pričamo. Onda smo precizirali.

- Čuli smo da je došla policija u školu, da ste vi gurnuli učiteljicu? - pitali smo

- Ne znam ja ništa! Nikoga ja nisam gurnula, ne znam o čemu vi pričate, bože dragi svašta, nemam riječi, ovo je nevjerojatno, ja nemam šta, ovo je strašno, niko nikog nije gurnuo, šta vi pričate, zovite roditelje, šta mi učitelji doživljavamo... i djeca... - govorila je. Kad smo pitali zašto je onda policija bila u školi kojom upravlja, rekla je da ni to ne zna.

'Prijavit ću vas ravnatelju'! Rekla nam je. Pretrnuli smo

Tada je postala poprilično otresita.

Prije nego je povikala "doviđenja" i preklopila slušalicu, obećala je da će nas prijaviti ravnatelju jer smo zvali.

Protrnuli smo; što ako nam pozove roditelje u školu? Zato smo se sami prijavili.

'Pošaljite mi mail. Ne znam kad ću odgovoriti'

U razgovoru s Vuksanom najprije smo kazali da imamo saznanja kako je u školi Slivno došlo do tučnjave.

- Znam samo da nije došlo do tuče - odvratio je spremno Vuksan.

- A zašto je policija došla? - pitali smo i njega.

- Zašto je došla? - upitao je Vuksan sada nas. I napravio dugačku stanku

- Došla je, došla je... jer je zvala jedna učiteljica

. - A zašto je zvala? - inzistirali smo.

- Zašto je zvala? - upitao nas je opet Vuksan

- A zvala je, zašto... Neću van ja to reći. Pošaljite službeni upit pa ću van odgovoriti - dodao je HDZ-ovac.

Kad smo pitali koji mu je e-mail, nije ga znao napamet, pa nas je uputio da ga pronađemo na stranicama škole. A kad smo pitali kad će nam odgovoriti rekao je "kad budem mogao".

Plenković o HDZ-ovcu koji je u školi u Zagvozdu zaposlio kćer: 'Nije mi to baš normalno'
Plenković o HDZ-ovcu koji je u školi u Zagvozdu zaposlio kćer: 'Nije mi to baš normalno'

13 učitelja na devet učenika

Tko će to dočekati, Vuksan ima pune ruke posla.

To je sasvim jasno kad vidite kako je organizirao rad svojih područnih škola.

Pazite sad ovo: U Slivnu je 13 učitelja raspoređeno na devet učenika od 5. do 8. razreda, tu je još šest učenika od 1. do 4. razreda, a područni odjel Dobrinče u istoimenom Dobrinču pohađaju samo tri učenika.

Još je bizarnije kad znamo da svaki dan školski autobus prevozi učenike isključivo viših razreda iz Dobrinča, Krstatica, Rastovca i Raščana u Zagvozd.

Pomoćnik ministra obrazovanja zaposlio brata. Kaže: 'Ja bih savjetovao da se to ne radi'
Pomoćnik ministra obrazovanja zaposlio brata. Kaže: 'Ja bih savjetovao da se to ne radi'

Dakle prometna linija već postoji, ali kupi samo stariju djecu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja za plaće osoblja PŠ Slivno godišnje izdvaja oko 720.000 kuna, a ako tome pribrojimo troškove održavanja objekta impozantnih gabarita i plaće nenastavnog osoblja, pa ako vidimo da bi troškovi postojećeg školskog prijevoza bili manji od 20.000 kuna mjesečno, lako je izračunati da bismo na godišnjoj razini uštedjeli oko pola milijuna kuna samo na jednoj područnoj školi.

Uštedjelo bi se zasigurno i nekoliko stranica novinskog papira koje odlaze na pisanje o nepotizmu i korupciji u hrvatskom obrazovanju, o ravnatelju Vuksanu koji je studirao skoro tri desetljeća, o milijunskim dugovima ostavljenim u općini Podbablje dok je bio načelnik, o kćeri, članici njegove stranke koju je zaposlio da mu piše dnevnice i printa putne naloge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.