Obavijesti

News

Komentari 9

U MUP-u su zadovoljni: Ulazak u EU odradili smo bez greške

U MUP-u su zadovoljni: Ulazak u EU odradili smo bez greške
10

Akcija Europa je prošla bez problema, a policija je uhitila hakere koji su htjeli srušiti stranice Vlade i MUP-a, kao i četvoricu muškaraca koji su počinili razbojništva

VIDEO

Tijekom proslave ulaska Hrvatske u EU na osiguranju je radilo 1200 policajaca. 

- Operativna akcija 'Europa' prošla je bez i jednog incidenta - rekli su u utorak čelni ljudi policije Vlado Diminić i Dražen Vitez. Načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Željko Renić izuzetno je zadovoljan poslom koji je policija odradila.

- Bila je ovo složena policijska zadaća koju smo proveli bez i jedne greške. Odradili smo to uz minimalne troškove i dokazali da smo spremni za sve zahtjevne zadaće - ponosan je Renić na tim koji je pazio na štićene osobe, njih 61. 

U suradnji sa SOA-om uhitili četiri hakera

Policija je istodobno odrađivala i kriminalističke akcije. Tako su u suradnji sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA) spriječili računalni kriminalitet. Uhitili su četvero mladih, od 16 do 25 godina, koji su za 1. srpnja najavili da će hakirati stranice Vlade i MUP-a. Uhitili su četiri muškarca od 23 do 65 godina koji su unazad dvije godine počinili osam razbojništava. 

Uhićen muškarac u Zagorju, koji je kod sebe imao 200 grama TNT-a spremnog za detonaciju, kako je rekao načelnik Uprave krim policije Vitkomir Bijelić, nije imao namjere TNT detonirati na Trgu bana Jelačića. 

- Nema nikakvih indicija da je to bilo namijenjeno za proslavu ulaska u EU - potvrdio je Bijelić. Na konkretno pitanje je li bilo i jedne situacije koja bi eventualno ugrozila proslavu, a da su je službe na vrijeme osujetile i spriječile, ravnatelj policije Vlado Dominić rekao je :"Ne, nikakvih sigurnosnih opasnosti nije bilo da bismo morali postupati". Tako ni autobus iz BiH, u kojem je pronađeno 12 automatskih pušaka, nema nikakve veze s centralnom proslavom u Zagrebu. 

- Oružje je bilo namijenjeno za jednu od zemalja EU, nije ni trebalo ostati u Hrvatskoj - rekli su u utorak u ravnateljstvu policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.