Obavijesti

News

Komentari 368

Uznemirujući video: Policajci u Mostaru mlatili su mladića jer je kršio mjere. Suspendirani su

Uznemirujući video: Policajci u Mostaru mlatili su mladića jer je kršio mjere. Suspendirani su

Dvojica policijskih službenika odmah su udaljeni s dužnosti i pokrenuta je unutarnja istraga kojom će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti

VIDEO

MUP Hercegovačko-neretvanske županije najjače osuđuje brutalni ispad policijskih službenika 10. travnja. Ovaj njihov čin nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa zbog čega se mi duboko ispričavamo kao institucija cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se ovako postupalo, rekli su nam iz glasnogovorništva Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uznemirujući video: Policajci ga pretukli u Mostaru

 

Dvojica policijskih službenika odmah su udaljeni s dužnosti, a istražit će se svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika.

- Početne informacije o događaju proslijedili smo nadležnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije - dodali su iz MUP-a te napomenuli kako za ljude s ovakvim ponašanjem nema mjesta među policijskim službenicima.

Neslužbeno doznajemo kako je zdravstveno stanje mladića stabilno.

Podsjećamo, portal Pogled.ba objavio je videosnimku policijske brutalnosti u Mostaru, koja je zgrozila Hercegovinu. Dva su policajca brutalno napala mladića koji je, kako je potvrdio u pismu redakciji, prekršio mjere zabrane kretanja, ali da nije zaslužio ovakav tretman. Kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili. No, tijekom noći mu je pozlilo pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede.

- Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na Centar urgentne medicine SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede, navodi se u poruci upućenoj novinarima.

- Povodom snimke koja se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kojoj se vidi kako dvojica policijskih službenik zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika, priopćio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, tražeći ''žurno provođenja istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije, te trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je izazvao uznemirenost i osudu građana''.

- Nasilni policajci udaljeni su s dužnosti i protiv njih je pokrenuta istraga, potvrdio je i Ljudevit Marić glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.