News

Komentari 6

'Politički akteri nisu dovoljno osudili izjave ugostitelja'

'Politički akteri nisu dovoljno osudili izjave ugostitelja'

Ocijenio je da je Obersnel, prozivajući predsjednika Vlade da ima problem s Rijekom, pokazao kako ne razumije da je Hrvatska punopravna članica Europske unije, koja je utemeljena na antifašizmu

Kandidat za gradonačelnika Rijeke i predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović ocijenio je u utorak da , kako je ocijenio, 'neviđeno diskriminatorne i sramotne izjave jednog ugostitelja' nisu rezultirale s dovoljno osuđujućih stajališta većine aktera riječke političke scene. 

- To su sadašnji gradonačelnik na odlasku i većina kandidata za gradonačelnike. Njihova šutnja je znakovita jer bi, da se radi o njima, skakali do neba - rekao je Ostrogović.

- Najprije kao građanin Rijeke, a potom kao predsjednik gradskoga HDZ-a smatram da su svakako važni sloboda govora i pravo na mišljenje i stav te pravo na različita politička mišljenja, no odlučno se protivim zatiranju ljudskih prava i sloboda, podjelama i diskriminaciji s obzirom na političku pripadnost - istaknuo je. 

- Premijer Plenković je jučer reagirao na normalan, civiliziran i demokratski način, upozorivši javnost na jako loše izjave. S druge strane, Obersnel u svom obraćanju tvrdi da smiruje strasti, a radi ono što najbolje zna, a to su nove podjele u društvu i Rijeci te borba za vlast, a to je primjer dvostrukih standarda i licemjerja - ustvrdio je Ostrogović.

 Ocijenio je da je Obersnel, prozivajući predsjednika Vlade da ima problem s Rijekom, pokazao kako ne razumije da je Hrvatska punopravna članica Europske unije, koja je utemeljena na antifašizmu, a Hrvatska još i na pobjedi u Domovinskom ratu.

Istaknuo je da se Obersnel prije svakih izbora poziva na antifašizam, koji, kako je rekao, svaki normalni građanin Hrvatske i Europske unije smatra civilizacijskim dosegom koji uopće ne dolazi u sumnju.

- To može samo čovjek čija se vladavina može povezati s neuspjehom, nesposobnošću i stalnom praznom pričom - zaključio je Ostrogović.

Najčitaniji članci