Obavijesti

News

Komentari 10

Poljak: Hajduk nam je povoljno nudio zemljište na otoku Braču

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Željku Širiću, bivšem predsjedniku sudačke komisije HNS-a i bivšem tajniku NK Karlovca N. Šprajceru

VIDEO

Nemam neposrednih saznanja da bi Željko Širić sudjelovao u bilo kakvoj organizaciji "korektnog" suđenja - svjedočio je nogometni sudac Ivan Bebek (36) na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju Širiću, bivšem predsjedniku sudačke komisije HNS-a i bivšem tajniku NK Karlovca Nevenu Šprajceru, zbog primanja i davanja mita za pošteno suđenje utakmica.

Bebek je rekao kako je o tome čitao prije nekoliko godina u "Nacionalu".

- To su novinarska naklapanja. Sa Širićem nisam nikada razgovarao o tom tekstu - rekao je Bebek. Kazao je i kako je čuo za termin "naknada za pošteno suđenje".

- Pročitao sam o tome u novinama, a meni nitko iz sudačke komisije ili iz klubova ništa takvo nije ponudio- rekao je Bebek. Govorio je i o telefonskom razgovoru sa Širićem, koji su istražitelji snimili 5. prosinca 2011. Iz njega je vidljivo da mu je jedan od pomoćnih sudaca otpao za suđenje zadnje utakmice u Europskoj ligi između Atletico Madrida i Lokomotive iz Moskve i da mu treba naći zamjenu. Prvo je Širiću rekao da misli povesti Dalibora Mlakara, da bi nakon razgovora sa Širićem poveo Andreja Burila.

- Širićeve prijedloge nisam shvatio kao pritisak jer sam takav karakter da pritisak na mene kontraproduktivno djeluje- rekao je Bebek. 

Prije njega svjedočio je Dragutin Poljak (61), član Komisije sudaca HNS-a.

Poljak je od 1999. do 2004. bio predsjednik stručne komisije sudaca kada su bile uvedene A i B liste sudaca.

- Mi smo birali najbolje suce, no naš popis trebao je potvrditi Izvršni odbor HNS-a i oni su dodavali neke suce , koji nisu ispunjavali naše uvjete, a koji su sudili - rekao je Poljak. 

Dodao je i kako mu je preko člana sudačke komisije 2001. ili 2002. ponuđeno da po povoljnoj cijeni može kupiti građevinsku parcelu u Milni na Braču 30-ak metra od mora i da su mu rekli da iza toga stoji Hajduk.

- Nisam kupio jer sam shvatio da bi prema tome tko mi to nudi bio u nekom odnosu. Primjerice, ako bi bio kontrolor, a on me zamolio da nekome sucu koji je bio loš ne dam slabu ocjenu, ili da kad igraju doma biram nekog labilnijeg suca, a u gostima strožeg - rekao je Poljak. 

Dodao je kako je u novinama pročitao da je Širić kupio zemljište na Braču. Na to je Širićev odvjetnik Ivo Farčić sudskom vijeću kao dokaz predao kupoprodajni ugovor iz kojeg je vidljivo da je Širić zemljište na Braču kupio 1997.

Suđenje se nastavlja u četvrtak kada bi trebali svjedočiti Ivan Peraić, povjerenik za suce prve nogometne lige, dioničar Hajduka Jako Andabak, Fredi Fiorentini, bivši dužnosnik Hajduka te bivši nogometni izbornik Igor Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)