Obavijesti

News

Komentari 291

Poljak uzeo policijsku prijavu, njome si obrisao stražnjicu

Zaostrog: Kada su ga policajci krenuli privesti, on se navodno otrgnuo i udario glavom u auto. Poljak, pak, tvrdi da je sve laž, i da su ga policajci tukli bez povoda

VIDEO

Policija je u Zaostrogu zaustavila Poljaka koji je autom nepropisno pretjecao drugo vozilo.  Nakon što su ga upozorili na prekršaj te mu krenuli pisati kaznu, Poljak je, prema policijskom izvješću, počeo psovati i vrijeđati policajce. Tada je navodno uzeo policijsko izvješće, zgužvao ga i njime simulirao brisanje stražnjice. Policajci su ga krenuli privesti, a on se otrgnuo i udario glavom o službenu policijsku škodu. 

- Sa suprugom i sinom sam krenuo iz Vodica u Dubrovnik na izlet. Na povratku su me policajci zaustavili tvrdeći da sam nepropisno sjekao punu liniju na cesti što nije točno. Tražili su da platim 500 kuna što sam odbio jer se ne osjećam krivim. Uzeli su mi dokumente što me je uzrujalo. Kad sam reagirao postali su agresivni - kaže poljski turist J.Z.L. (47) iz Katowica.  

On tvrdi da nije točna policijska izjava o njegovoj ozljedi glave.  

'Tukli su me, pogledajte modrice na rebrima, leđima i ruci'

- Ovaj povez na mojoj glavi je od toga što mi je jedan od njih glavu udarao o svoj službeni auto. Stavili su mi lisice i tukli me. Jesam li i ovo sam napravio, pita Poljak pokazujući modrice na predjelu rebara, leđima i ruci. On dodaje da je još jedna policijska laž da je zgužvao zapisnik i njime simulirao brisanje stražnjice. 

- Kad sam odbio potpisati zapisnik i platiti kaznu, policajac, koji me je kasnije udarao, je zgužvao zapisnik i bacio ga prema meni, njegova je strana priče.  

Desetodnevni boravak u Vodicama prekida i vraća se u Poljsku. 

- Ostalo nam je pet dana, ali ne pada nam na pamet više ostajati u Hrvatskoj.  Zaradio sam prijavu i morao platiti 500 kuna, a zašto, pita se ogorčeni turist odbijajući se fotografirati. 

'Nikad više u Hrvatsku'

- Ne želim više nevolja, želim samo izići iz ove države. Policija bi trebala štititi građane. Kad su policajci ovako agresivni, kako mogu biti siguran u ovoj zemlji, kaže na kraju Poljak. 

- Napisat ću na forumima u Poljskoj i reći svim našim prijateljima da ne dolaze u Hrvatsku na ljetovanje zbog policijske arogancije i brutalnosti. Nikad više ovdje. Četvrti put smo u Hrvatskoj i posljednji, kaže Poljakova supruga koja je svjedočila cijelom događaju.  

Policija: Morali smo upotrijebiti sredstva prisile

- Poljski turist je narušavao javni red i mir. Zatečen je u prometnom prekršaju. Kad je zaustavljen i upozoren, zbog njegova ponašanja morali smo uporabiti sredstva prisile. Doveden je u PP Makarska, a potom na prekršajni sud. On se može žaliti na postupanje policije. Policajci će odgovarati za zakonitost postupanja ako je on podnio predstavku. Ispitivanje zakonitosti postupanja uporabe sredstava prisile je u tijeku - kažu u PU Splitsko-dalmatinskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.