Obavijesti

News

Komentari 200

Pomaknuli autobusnu stanicu u Zagrebu jer Srni smeta buka?!

Pomaknuli autobusnu stanicu u Zagrebu jer Srni smeta buka?!
1

Susjedi i mnogi građani kvarta su, naime, napravili peticiju i sakupili potpise kojima traže da se stanica vrati na staro mjesto. Boje se da će ih Grad odbiti...

VIDEO

Zbog buke koja je navodno smetala Dariju Srni (35) i njegovoj obitelji grad Zagreb je uklonio autobusno stajalište koje se donedavno nalazilo ispred Srnine nove vile.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:49

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i njegova supruga Mirela kupili su vilu u zagrebačkoj ulici Gornje Prekrižje. Točno ispred ulaza nalazila se stanica autobusne linije 102 Britanac – Šestine u smjeru prema sjeveru. Ta je stanica prije 15-ak dana preseljena 200-tinjak metara, tj. čak četiri kućna broja sjevernije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam na kvartu već trideset godina, zapravo mi je svejedno je li stanica 300 metara gore ili dolje, ali mi smeta da su u ovom gradu neki jednakiji od drugih – kaže gospodin koji je molio da ne objavimo njegovo ime. Susjedi i mnogi građani kvarta su, naime, napravili peticiju i sakupili potpise kojima traže da se stanica vrati na staro mjesto. Boje se da će ih Grad odbiti. ZET nam je odgovorio da oni nisu ništa samostalno mijenjali nego je za pomicanje stanice odgovoran Grad. Iz nadležnog zagrebačkog Ureda za promet kažu da su sve obavili u koordinaciji sa ZET-om i policijom.

ZET i grad neusklađeni

- Nakon zajedničkog komisijskog pregleda zaključeno je da postojeća lokacija ne zadovoljava prometno-tehničke uvjete i sigurnost putnika - rekli su nam iz gradskog ureda za promet.

Međutim, pored tog službenog odgovora, neslužbeno nam je potvrđeno da je Srna osobno pisao u Grad. Zamolio je izmještanje autobusne stanice jer je na opasnome mjestu. Naveo je i da dosad nije živio u kući, pa stajanje autobusa nije uzrokovalo buku.

No i u neslužbenom razgovoru, u Gradu tvrde da je odluka ispravna zbog sigurnosti, a ne zbog pogodovanja Dariju Srni.

Ogorčeni stanari kvarta

- Stanica je zaista bila na krivini, na opasnu mjestu. To su potvrdili i predstavnici MUP-a i Odjela za promet. Izmještanje je opravdano, a napravili smo i pješački prijelaz. Uvijek će se netko buniti – kaže nam sugovornik iz Grada.

Polovica vile glasi na Darija Srnu, a druga polovica glasi na njegovu suprugu Mirelu Forić Srnu. Riječ je o stambenoj zgradi, dvorištu, voćnjaku i oranici. Srna i njegova supruga nisu htjeli komentirati slučaj. Nisu odgovarali ni na pozive ni na SMS-ove.

- Sramota je da se radi takvih novopečenih bogataša mijenja infrastruktura grada, koja bi trebala služiti baš svima. I grad sigurno ima prste u tome, baš me zanima kako je to odobreno i progurano te obrazloženo i opravdano – komentirale su dvije gospođe na Britancu. Kapetan ukrajinske nogometne momčadi Šahtar iz Donjecka navodno godišnje zarađuje četiri milijuna eura i ulaže u nekretnine, pa ima i luksuznu kuću u Ukrajini, gdje igra već 14 godina, a svojedobno je gradio i luksuzne vile u Vinogradskoj ulici u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1