Obavijesti

News

Komentari 5

Pomozimo Hermini: 'Nadamo se da će konačno stati na noge'

Pomozimo Hermini: 'Nadamo se da će konačno stati na noge'
2

Nakon 21 operacije na kralježnici koju joj je u djetinjstvu razorio tumor, obitelj Hermine Stefanović (20) bori se i s karcinomom od kojeg je nedavno obolio otac Božidar (46)

VIDEO

Hermina treba na rehabilitaciju u toplice. Nakon zadnje operacije prije dvije godine učila je hodati po treći put. Još je u kolicima i nadamo se da će u toplicama konačno stati na noge. U međuvremenu je suprug Božidar teško obolio. Ima karcinom debelog crijeva i trenutačno idemo na kemoterapije. Iskreno, na rubu sam i ne znam više što učiniti, očajna je mama Ana Marija Stefanović (41).

Zbog Herminina stanja ona se cijelog života brinula o njoj i skrbila da ima primjerenu zdravstvenu njegu, a obitelj je preživljavala od Božidarove plaće koji je radio u školi kao domar. No kad se razbolio, obitelj se našla pred zidom. Hermina i dalje treba pomoć, a još na naplatu stižu krediti koje su podizali kako bi njoj omogućili što bolju njegu. Božidaru treba primjerena prehrana, a to je nemoguće postići uz uobičajene troškove za režije i život od samo 2350 kuna naknade koliko prima cijela obitelj.

- Hermini zdravstveno odobri 20 dana boravka u toplicama, a taman kad joj krene na bolje, mora doma. Svaki dodatni dan uz dnevnu bolnicu stoji 270 kuna. Zadužili smo se na sve strane, a suprug je tek završio prvi ciklus kemoterapije - nabraja mama Ana Marija.

Hermina je zbog ustrajne borbe protiv zastrašujućih dijagnoza 2013. godine primila priznanje Ponos Hrvatske, a danas kad bi trebala razmišljati o upisu na fakultet, zajedno s roditeljima ponovo preživljava kemoterapije na koje prati tatu Božidara i neimaštinu iz koje ne mogu pobjeći. Kako bi svojim iskustvom osnažila druge, Hermina sljedeće godine planira upisati studij psihologije. Ovoj obitelji možete pomoći uplatama na sljedeće račune:

Ana Marija Stefanović, Pavla Radića 40, Zagreb Zagrebačka banka IBAN: HR4323600003237613022

DEVIZNI RAČUN Ana Marija Stefanović, Pavla Radića 40, 10000 Zagreb,  Zagrebačka banka SWIFT: ZABAHR2X IBAN: HR8923600003238637872

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)