Obavijesti

News

Komentari 34

Ponižene žene Kamenskog gladne čekaju svoje plaće

Ponižene žene Kamenskog gladne čekaju svoje plaće
7

Na kiši u blatnom šatoru, 20 radnica Kamenskog ne odustaje od štrajka glađu. Nisu dobile plaću od travnja, a za srijedu najavljuju štrajk u tvornici

VIDEO

Radnice Kamenskog već sedmi dan štrajkaju glađu zbog neisplaćenih plaća. Zbog obilnih kiša od petka su se smjestile u šator na zagrebačkom Trgu Francuske Republike, koji im je poklonio Crveni križ. Iako trenutno ujutro još uvijek rade, od srijede su najavile generalni štrajk ako se ne dogovore s upravom. Prije dva dana su, kažu, sašile posljednje odijelo. Na narudžbenici je pisalo - Ante Rukavina, Dinamo. Odijelo su mi i ispeglale. Kažu da ih je više od pola imalo zdravstvenih problema. Jedna žena je od slabosti završila u bolnici te ih je sada na Trgu ostalo 19.
- Prije nekoliko dana imala sam 50 kilograma, sada imam 43. No, primorana sam na štrajk, ne mogu prehraniti sina, nemam drugih primanja. Nećemo odustati - rekla je Danica Sabljak (47), koja ima više od 25 godina radnog staža. Čim nekom pozli, hitna pomoć ubrzo dolazi. Jedna je radnica u nedjelju završila u bolnici, ali čim joj je bilo bolje odmah se vratila. Uvjeti su im, kažu, sada odlični kakvi su bili kada su počinjali.
- Dobro nam je, ljudi nam svašta šalju i pomažu. No, mi nismo došli po milostinju, mi samo tražimo naše plaće - rekla je Danica. Radnice je ispred šatora i unatoč kiši došlo podržati više od stotinu ljudi.
- Najviše nas podržavaju umirovljenici, ali dolaze i studenti u velikom broju. Najviše ih dolazi s Filozofskog fakulteta - izjavila je Ljiljana Bratanić.
- Čekamo premijerku Kosor. Pokušali smo je kontaktirati, ali ona stalno negdje putuje. Tamo gore nikoga nije briga za nas, nitko nam ne želi pomoći - zaključile su iscrpljene radnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...