Obavijesti

News

Komentari 103

Ponosna sam što sam njezina mama: Beba rođena bez nosa

Ponosna sam što sam njezina mama: Beba rođena bez nosa
3

Tessa Evans iz Sjeverne Irske pati od poremećaja kojih u medicinskoj literaturi ima prijavljeno samo 40. Djevojčica nema osjet mirisa, no dobit će umjetni nos

VIDEO

Tessa Evans iz Sjeverne Irske ima 17 mjeseci i pati od rijetkog poremećaja. Takvih slučaja u medicinskoj literaturi ima prijavljeno samo 40. Djevojčica nema nos niti osjet mirisa, ali može kašljati, kihati te se prehladiti, piše Daily Mail. 

- U početku to nisam mogla razumjeti i nisam znala niti da je tako nešto moguće. Kako to da moja djevojčica nema nos? Kako će živjeti? Hoće li joj itko moći pomoći? - pitala se majka Gráinne. Ali kada su je pustili iz bolnice, Tessa se sve više smijala i svakim je danom normalno rasla i napredovala. 

- Tessa je odlučna mala djevojčica koja obožava svojeg velikog brata i sestru. Voli plesati i svatko tko je vidi odmah se "zaljubi" u nju - kaže Gráinne. Ona i suprug Nathan (32) saznali su u 20. tjednu trudnoće da njihova beba nema nos. Liječnici su im najprije rekli da se pripreme na donošenje teških odluka, ali daljnji nalazi su pokazali da je Tessa u principu zdrava. Ipak, porod je bio traumatičan.

"Osjećala sam se bespomoćno jer joj nisam mogla pomoći"

- Liječnici su je stabilizirali i mogla je samostalno disati. Dopustili su mi da je držim nekoliko sekundi. Poljubila sam je u čelo i onda su je odnijeli. Osjećala sam se usamljeno i bespomoćno. Trebala sam zaštititi svoje dijete i pomoći mu, ali nisam mogla ništa učiniti. Prvih pet tjedana provela je na intenzivnoj i to mi je bilo pet najgorih tjedana u životu - kaže Gráinne. Priznaje da se u početku bojala kako će ljudi reagirati kad vide Tessu no sada ju više nije strah.

- Mislim da Tessa može pomoći ljudima da vide da i "drugačije" može biti lijepo - kaže Gráinne. Tessa će uskoro početi tretman u kojem će dobiti umjetni "nos". Kako bude rasla tako će dobiti sve veći "nos". 

- Tessa je nama savršena, ali želimo da joj život bude što normalniji - kažu roditelji. Tessa je rođena i sa slabijim vidom te ima malu rupu u srcu. Nakon poroda liječnici su joj operirali mrenu na lijevom oku no zbog komplikacija ostala je slijepa na to oko. Također kad spava i jede treba traheotomiju kako bi mogla normalno disati. 

- Ne mogu vjerovati koliko se stvari mogu promijeniti u samo godinu dana. Bila sam jako zabrinuta za svoju djevojčicu kad se rodila, a ona je "pobijedila"  loše prognoze i zaista sam ponosna na to što sam njezina mama - zaključila je Gráinne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu