Obavijesti

News

Komentari 0

Ponovno krivotvorili PCR testove misleći da je policija to zasigurno neće kontrolirati

Ponovno krivotvorili PCR testove misleći da je policija to zasigurno neće kontrolirati

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je nalaz PCR testa koji je 41-godišnjakinja predočila krivotvoren, odnosno da je od originalnog nalaza PCR testa od 43-godišnjaka izradila krivotvoreni nalaz na svoje ime.

Policija već drugi dan za redom ima pune ruke posla zbog krivotvorenja negativnih nalaza PCR testa, a ovaj je put prijavila dvije osobe.

Rovinjska je policija tako dovršila kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakinjom i utvrdila da je, nakon što je joj je 9. veljače prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku omogućen ulazak uz određivanje mjere samoizolacije, s obzirom da nije imala negativan nalaz PCR testa, idućeg dana ona izradila krivotvoreni nalaz ne bi li joj se ukinula samoizolacija.

Krivotvoreni test žena je potom dostavila putem elektroničke pošte  nadležnoj policijskoj postaji, ali su oni odmah otkrili kako je lažnjak. Protiv dotične se stoga nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Slovenci s lažnim testovima na koronu pokušali ući u Istru
Slovenci s lažnim testovima na koronu pokušali ući u Istru

Bujska je policija pak u srijedu oko 18.50 sati  na graničnom prijelazu Plovanija kontrolirala automobil Ford, slovenske registarske oznake, a kojim je upravljao 43-godišnji Talijan, dok se kao putnica u vozilu nalazila 41-godišnja hrvatska državljanka.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je nalaz  PCR testa koji je 41-godišnjakinja predočila krivotvoren, odnosno da je od originalnog nalaza PCR testa od 43-godišnjaka izradila krivotvoreni nalaz na svoje ime. I protiv dotične se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.