Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

Ponovo otkriven recept za smijeh: 'Odmori se, zaslužio si'

‘Odmori se, zaslužio si’, najgledanija je domaća serija u zadnjih 20 god. Otkrivamo tko najteže podnosi snimanja, a tko ne prigovara na scene koje uključuju jelo

24sata
Foto: 24sata

Recesija je u državi pa će i naša obitelj Kosmički ove sezone malo manje jesti mesa i kobasica, a puno više kruha i variva, najavila je Snježana Tribuson, suscenaristica serije “Odmori se, zaslužio si!”, odmah nakon što se vratila sa sastanka na HTV-u. Kako je rekla, konačno su pred potpisivanjem ugovora i snimanje nove sezone počinje u listopadu, a glumačka ekipa okupit će se na probama kroz dvadesetak dana. 

Jedna od malobrojnih domaćih serija koja je uspjela doživjeti petu sezonu svojevrsni je fenomen. Na ekranima se počela emitirati prije šest i pol godina bez mnogo pompe i očekivanja, a pretvorila se u jednu od najgledanijih humorističnih serija u posljednjih dvadesetak godina. Dovoljno je reći da je već nakon nekoliko epizoda bila gledanija od središnjeg Dnevnika.

- Lijepo mi je kad čujem da u Hrvatskoj uopće postoji fenomen, kaže kroz smijeh Snježana koja zajedno s bratom Goranom Tribusonom, poznatim hrvatskim književnikom i scenaristom, supotpisuje scenarij. Kad se prije sedam godina rodila ideja o obitelji Kosmički, nismo se nadali da će serija postići takav uspjeh. Ni danas kad mi netko kaže da redovito gleda seriju ne mogu u to vjerovati jer čak ni ja ne pratim sve serije sustavno. Ali uvijek smo imali dojam da smo pogodili glumačku podjelu. Sve glumce koji su u seriji znam jako dugo i u njih nisam sumnjala jer su izvrsni, ali smo sumnjali u sve drugo – razmišljali smo je li to dovoljno duhovito, zabavno, zanima li ikoga radnja u obitelji u kojoj roditelji žive s 40-godišnjom djecom?

Ispostavilo se ubrzo da je to naša svakidašnjica jer mladi ljudi niti mogu naći posao, niti mogu zasnovati zaseban život, tako da je u Hrvatskoj vrlo mnogo obitelji Kosmički - objašnjava Tribuson. Oni koji prate seriju već znaju da su glavni likovi roditelji Marko i Ruža i njihovo troje djece Dudo, Neno i Biba Kosmički.

>>> Cijeli članak pročitajte u 24Expressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message