Obavijesti

News

Komentari 3

Ponudu za gradnju škole na Pazdigradu dale su tri tvrtke

Ponudu za gradnju škole na Pazdigradu dale su tri tvrtke
15

Tvrtka Lavčević ponudila je da će osmoljetku podići za 59,6 mil. kuna, dok je zagrebačka "Tehnika" ponudila izgradnju za 65,4 mil., a “Kamgrad” za 67,9 mil. kn

VIDEO

Tvrtka Lavčević dala je najbolju financijski ponudu za gradnju škole na splitskom Pazdigradu, koju stanovnici te splitske četvrti traže već 20-ak godina. Na natječaju koji je istekao koncem prošle godine, Lavčević je naveo kako će osmoljetku podići za 59,6 milijuna kuna, dok je zagrebačka "Tehnika" ponudila izgradnju za 65,4 milijuna, a “Kamgrad” za 67,9 milijuna kuna.

Iz Grada poručuju kako je cijena radova glavni kriterij za odabir izvođača, no, u tijeku je temeljita analiza dokumentacije kako bi se izabrao najbolji ponuđač i otklonile eventualne nepravilnosti. Očekuje se kako će biti izabran do kraja mjeseca, tako da bi se škola mogla početi graditi na proljeće. 

- Ovo je korak naprijed, no, ima još prepreka koje treba prijeći prije nego što djeca sjednu u klupe. U razgovorima s Parkovima i nasadima, koji na terenu predviđenom za školu imaju objekte, poručeno je kako će im trebati samo dan da oslobode teren za gradnju. Smatram da ne bi trebalo biti nekih otegotnih okolnosti da se škola krene graditi na proljeće - rekla je Marijana Puljak, nezavisna vijećnica Grada Splita, jedna od gorljivih inicijatora za gradnju škole Pazdigrad.

Planirano je da škola na Pazdigradu ima podrum, prizemlje, dva kata na oko 3700 m2, te školsku dvoranu od 2600 četvornih metara. Radovi bi trebali biti dovršeni početkom 2017. godine, a škola na Pazdigradu bila bi prva osmoljetka izgrađena u Splitu u posljednjih 25 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.