Obavijesti

News

Komentari 40

Poplavljen Cres, srušena stabla u Popovači, pijavice u Istri...

Poplavljen Cres, srušena stabla u Popovači, pijavice u Istri...
29

Velika oluja i snažan vjetar, te kiša i grmljavinsko nevrijeme pogodili su u srijedu i noćas obalu i otoke. Na Jadranu je bio "potop", a u unutrašnjosti zemlje vjetar je rušio stabla

VIDEO

Nakon djelomice sunčanog i sparnog dana, u srijedu kasno navečer i u noći na četvrtak priroda je svu svoju razornu moć pokazala diljem Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:37

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:22

 

Umag, video: Daniel Matijašec

Posted by IstraMet on 28. lipnja 2017

Lokalno je došlo o razvoja grmljavinskog nevremena praćenog tučom i olujnim vjetrom. Na području Sunje olujni vjetar je čupao stabla. Tuče je bilo na području Velike Gorice. Olujni vjetar u Sisku i Popovači je rušio stabla i krovove.

U Zagrebu je, pak, nešto prije 17 sati, udar vjetra iščupao stablo na Selskoj cesti. 

- Sjedili smo  u kafiću, počela je lagana kišica, a onda je odjednom zapuhao vjetar. Slomio je stablo - rekao nam je čitatelj koji je snimio fotografiju. Nema dojava o ozlijeđenima.

Kratkotrajno nevrijeme srušilo je i veliko stablo u Škrlcevoj ulici koje se srušilo na obližnju kuću. Policija je na neko vrijeme zatvorila ulicu za promet dok vatrogasna ekipa nije raščistila cestu i sasjekla stablo u komade. 

Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena koje je tijekom protekle noći zahvatilo južni i istočni dio Grada Zagreba (Novi Zagreb, Sesvete, Žitnjak, Dubrava i dio Centra) do danas u 11.30 sati obavljeno je nešto više od 70 intervencija. Gotovo sve intervencije odnosile su se na uklanjanje stabala sa prometnica i strujnih vodova. Zabilježeno je nekoliko oštećenja osobnih vozila, nije bilo prijavljenih šteta stambenih objekata, niti je zabilježeno stradavanje građana, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

U srijedu poslijepodne u starogradskoj uvali na otoku Hvaru zabilježena je šćiga, odnosno oscilacija razine mora u kratkom vremenu. U razdoblju od 18 do 19 sati more je nekoliko puta plavilo rivu i niže predjele obale u Starom Gradu i isto se toliko puta povlačilo. More je po sredini uvale bilo oko 15 centimetara iznad rive. Pojava se u novijoj literaturi također naziva meteo tsunami.

U noći je na Cresu padala snažna kiša, a more se u jednom trenutku zbog jakog vjetra počelo prelijevati na kopno. Centar Cresa bio je poplavljen. 

Udari munje raznijeli su brojna stabla u Istri, ali i dimnjake, a jak vjetar nosio je sve pred sobom. Mjestimice je došlo do urušavanja starih zidova te krovova zgrada. 

Pojavile su se pijavice, a munja je u Umagu raznijela dimnjak. Prema svemu sudeći šteta će biti velika.

U kasnim poslijepodnevima i večernjim satima jači grmljavinski pljuskovi su zahvatili i veći dio Istre i Kvarnera.  Do 23 sata je već pala mjestimice i obilnija kiša. Neke količine kiše sa mreže automatskih postaja pljusak.com: Umag 42 mm, Cres 39 mm, Buzet 34,Marčelji 33, Višnjan 31, Sveta Marina 31…

U četvrtak će biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom češćima do sredine dana, osobito na zapadu zemlje te na sjevernom Jadranu, a tijekom jutra i prijepodneva u Slavoniji. Poslijepodne i osobito prema kraju dana kiša će prestati, a djelomice će se i razvedriti. Puhat će umjeren, sredinom dana ponegdje jak jugozapadnjak, na južnom Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 31 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...