News

Komentari 50

Popucalo parkiralište, klizište prijeti tek otvorenoj školi!

Popucalo parkiralište, klizište prijeti tek otvorenoj školi!

Cesta u Ivanjoj Reci je počela kliziti prema školi u utorak.Trenutno se radi evakuacija parkirališta koje klizi prema školi. Sve je jako nezgodno sagrađeno, priča nam čitatelj...

U utorak iza podneva cesta je počela kliziti prema školi. Nije ni čudo jer su cesta, šetnica kod škole, parking i škola jako nezgodno sagrađeni. Parking i cesta su zapravo nasip koji je asfaltiran. Apsurdno je da je netko mislio da će asfalt držati zemlju kada krenu kiše, rekao nam je čitatelj iz Ivanje Reke koji nam je poslao fotografije klizišta uz nedavno otvorenu zgradu osnovne škole.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ispod ceste i parkirališta su instalacije za kanalizaciju na dubini od šest metara. Tu je postojao kanal, ali su oni taj kanal htjeli još produbiti. Jučer su ga građevinari krenuli produbljivati kada je sve počelo kliziti - dodao je.

Trenutno se radi evakuacija parkirališta koje klizi prema školi. - Škola je predaleko da bi moglo biti ozbiljnih posljedica, ali put i stepenice kojim djeca dolaze u školu se trenutno ne mogu koristiti zbog opasnosti - dodao je.

Djelatnica škole koja stanuje preko puta rekla nam je da se radi o Savskom nasipu na kojem je sagrađena cesta.

- Do sad nikad nije bilo problema, ali jučer su radnici krenuli produbljivati kanal kraj šetnice bagerom i sve je samo počelo kliziti. U roku od sat vremena već je prema školi proklizalo barem pola metra nasipa. - rekla je.

Podijelila je i da su radnici u srijedu oko 6.00 sati došli sanirati štetu i da je sretna jer su jako brzo reagirali.

- Ravnateljica je odmah nazvala i policiju. Iako se radi o vanjskom okolišu koji nije u nadležnosti škole, ipak je bila zabrinuta za sigurnost učenika. - kaže djelatnica.

Iz policije su nam potvrdili da su u utorak u 16.30 sati dobili dojavu o odronu: 

- Dobili smo dojavu o pucanju nogostupa i odronu kod Osnovne škole Ivanja Reka. Na teren su izašle Zagrebačke ceste koje su područje ogradile. - kaže policija.

Ravnateljica nas nije mogla primiti zbog poslovnih obaveza.

Podsjetimo, zgrada škole je otvorena prije nešto više od mjesec dana, na početku nove školske godine.

- Danas smo otvorili ovo prelijepo zdanje, novu Osnovnu školu Ivanja Reka, 110. osnovnu školu u Gradu Zagrebu. S obzirom da je do danas iz Ivanje Reke svakodnevno u Osnovnu školu Frana Krste Frankopana i Osnovnu školu Žitnjak putovalo više od 200 učenika za koje je Grad Zagreb osiguravao prijevoz, iznimno sam ponosan na to da ćemo današnjim otvaranjem nove osnovne škole ovdje u naselju Ivanja Reka učenicima olakšati školovanje u mjestu u kojem žive - rekao je na otvorenju gradonačelnik Milan Bandić.

Današnju sanaciju radova pratio je još jedan susjed: 

- Firma u kojoj radim nalazi se odmah preko puta škole. Iz prve sam ruke pratio gradnju zadnjih mjeseci i stvarno se jako brzo i nespretno gradilo. Nisam stručnjak za građevinu, ali sam vidio kako za izgradnju šetnice i parkirališta nije napravljen nikakav temelj. Radnici su samo posuli pijesak i asfaltirali ga. Bilo je samo pitanje vremena kada će se sve urušiti. - kaže.

- Da jučerašnje kopanje nije pokrenulo odron, to bi napravila već sljedeća jača kiša. Nadam se da sanacija neće biti tako nespretna, jer se ipak radi o sigurnosti naše djece. - zaključuje.

 

Najčitaniji članci