Obavijesti

News

Komentari 26

'Porezni Uskok nam je važan jer mi ne toleriramo prevare'

'Porezni Uskok nam je važan jer mi ne toleriramo prevare'
1

Mostovci su se pobunili i traže da ovaj sektor, koji je u samo godinu i pol dana svojim otkrićima pokrenuo najveće hrvatske porezne afere, ostane neovisan i u Ministarstvu financija

VIDEO

Nakon odlaska šefice takozvanog Poreznog Uskoka Ane Dorić Škeva ured je ostao bez telefonske linije na koju su se prijavljivale nezakonitosti, kao i bez tajnice ureda.

- Ja sam informiran o tome da je u pitanju bio tehnički problem, što se tiče isključenog telefona. Sve te nepravilnosti i tehnički kvarovi su otklonjeni. Drago mi je da me to pitate jer već neko vrijeme se u medijima spekulira o njegovoj sudbini. I od prvog dana, i tako ćete čuti dalje od mene kao ministra financija - i registar kompanija, tako i porezni Uskok važni su elementi jer imamo nultu toleranciju prema bilo kakvoj vrsti prevare- rekao je ministar za RTL Danas

Pobuna Mosta

No poslije odlaska Dorić Škeve, Mostovci su se pobunili i traže da ovaj sektor, koji je u samo godinu i pol dana svojim otkrićima pokrenuo najveće hrvatske porezne afere, ostane neovisan i u Ministarstvu financija.

- U zadnje vrijeme nam se čini da ministar financija nešto taji. Svi su izgledi da pokušava u budućem ustroju ministarstva taj sektor pripojiti jednom glomaznom sustavu Porezne uprave. To bi bila potpuno pogrešna poruka o Hrvatskoj kao sigurnoj zemlji - rekao je Mostov zastupnik Maro Krstić za HRT.

- Sektor je bio nezavisan od politike te se dokazao u svojem radu. Ako je istina da je ostao bez telefona za dojavu, onda svatko lako može zaključiti što se uskoro sprema - kaže nam bivši ministar Lalovac, koji je i osnovao ured.

Nadao se da će i druge političke opcije shvatiti koliko je zapravo važan ovaj sektor za zemlju.

- Ne mogu komentirati nešto o čemu ministar još ništa nije rekao - rekao je Ivan Šuker (HDZ) na pitanje o rasformiranju ureda.

Iz HDZ-ovih redova neslužbeno nam kažu kako mostovci namjerno potpiruju vatru da održe svoju poziciju jer im tone popularnost.     

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...