Obavijesti

News

Komentari 119

Poruka Gotovine: Slikao se s Vlahom Orepićem i obranio ga

Poruka Gotovine:  Slikao se s Vlahom Orepićem i obranio ga
1

General Ante Gotovina nije mogao vjerovati da netko pokušava diskreditirati ministra policije Vlahu Orepića koristeći se izmišljenim ‘topničkim dnevnicima’

VIDEO

Dio najbližeg okruženja generala Ante Gotovine kaže kako ne mogu vjerovati da se ponovno izvlače famozni ‘topnički dnevnici’, kojima je cilj bio diskreditacija njegove obrane tijekom suđenja u Haagu, te da se, zbog osobnih interesa, otvara Pandorina kutija.

- Nakon što je objavljeno da je ministar Orepić skrivao dio ‘topničkih dnevnika’ na kojima je inzistiralo haško tužiteljstvo, a zapravo je riječ o zemljovidu koji je bio potpuno nevažan, Gotovina je, u najmanju ruku, povrijeđen. Nije mogao vjerovati da netko pokušava diskreditirati ministra koristeći se nečim što može štetiti ne samo njemu, nego i cijeloj državi - rekao nam je čovjek iz Gotovinina najbližeg okruženja dodajući da je generala povrijedila i pogrešna interpretacija.

On vjeruje da danas u Hrvatskoj svi dobro znaju da je potraga za ‘topničkim dnevnicima’ bila za potrebe haškog tužiteljstva, a ne za obranu generala. Vjeruje da to vrlo dobra zna i šef HDZ-a Tomislav Karamarko koji je 2010., kad je formirana radna skupina kojoj je cilj bio pronalazak ‘topničkih dnevnika’, bio ministar unutarnjih poslova. Stoga mu nije jasno kako je mogao reći da je zemlja tada ‘ušla u jednu krizu tražeći ‘dnevnike’ i materijale koji su onda pronađeni kod Orepića’. General Gotovina je zapravo ljut - kaže nam naš sugovornik te dodaje da je slikavši se u nedjelju s ministrom Orepićem poručio svima da Orepić ima svu njegovu potporu. A za 24sata otkriva da Gotovina i Orepić uopće nisu bliski, kako se pretpostavilo nakon objave zajedničke fotografije na Facebooku, nego da će to tek postati.

- Susret s Antom me je podsjetio na životne kalvarije koje su moji prijatelji i suborci prolazili zbog kojekakvih konstrukcija i nedostatka hrabrosti bivših vlasti da se suprotstave i inzistiraju na istini - napisao je Orepić koji smatra da je cilj ovog udarca na njega destrukcija rada MUP-a te pokušaj diskreditacije njega kao ministra.

Znakovito je da se sve ovo događa tijekom promjene, odnosno nepromjene vodećih kadrova u policiji. Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko inzistira da se smijeni ravnatelj policije Vlado Dominić, dok tu smjenu resorni ministar ignorira. Vidljivo je da šef HDZ-a gubi strpljenje, slična stvar mu se događa i sa smjenom šefa SOA-a Dragana Lozančića, koji je još na toj poziciji, te ni ne skriva da su mu ti resori (sigurnosne službe i policija), kao potpredsjedniku za nacionalnu sigurnost, izuzetno važni.

Uvjeren je da su spomenuti čelni ljudi ovih važnih resora pogodovali SDP-u i da ih stoga treba smijeniti.

U HDZ-u tvrde kako na tim pozicijama ne žele svoje ljude i da ne inzistiraju na smjenama zbog toga, nego na tim pozicijama žele “profesionalce”. Orepić, pak, s druge strane ima svu moguću potporu u svojem radu od strane šefa Mosta Bože Petrova, a po novom i od Gotovine, hrvatske ratne ikone, kojoj narod itekako vjeruje. Zato ova generalova podrška nije nebitna ni za Most, pogotovo jer se za Gotovininu podršku borila i ljevica i desnica. Osim Milanovića, i Karamarko je također više puta isticao prijateljstvo s generalom. No izvori iz HDZ-a ističu kako je s Gotovinom ipak u boljim odnosima glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Njih su dvojica navodno redovito na telefonskoj vezi te su prijatelji već dvadeset godina     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza