Obavijesti

News

Komentari 137

Poruka Lex Agrokora je: "Tko nije jamio, sada ima tu priliku"

Poruka Lex Agrokora je: "Tko nije jamio, sada ima tu priliku"
1

- Vlada je odlučila zaštititi krupni kapital, a mi smo na strani radnika, izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na izvanrednoj sjednici održanoj povodom situacije u Agrokoru.

VIDEO

Vlada je lex Agrokorom, rekao je predsjednik SDP-a Bernardić, otvorila Pandorinu kutiju. 

- Vlada na ovaj način poručuje: tko nije jamio, sada ima priliku. SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima, OPG-ovima i radnicima čiji su životi i čije su sudbine potpuno izloženi. To možemo vidjeti danas iz prijetnji kako se prema tim ljudima ponaša. Od ponedjeljka je ovdje besplatni informativni telefon za pravnu pomoć, rekao je Bernardić te najavio da će njegova stranka idući tjedan u Saboru pokrenuti postupak za opoziv ministra financija Zdravka Marića. 

- Ministar financija koji u ovom osjetljivom trenutku, u kojem hrvatski gospodarski sustav trpi ogromne financijske posljedice, ne može obavljati posao već se izuzima od odlučivanja ne može biti ministar, odlučan je bio Bernardić. 

Na pitanje očekuju li potporu Mosta s obzirom da je njihov zastupnik Miro Bulj izjavio da ne podupire Marića, Bernardić je izjavio da očekuje potporu 'zdravog razuma'. 

- Pitanje je tko vodi Hrvatsku: krupni kapital, strane banke... Hrvatski građani sigurno ne, zapitao se Bernardić pred okupljenim novinarima i stranačkim kolegama. 

Najjača opozicijska stranka će također zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva u slučaju Agrokor. 

- Očito je postojao paralelni sustav financiranja, s kojim su bili upoznati mnogi, a koji je omogućavao radnje koje nisu dopuštene van nadzora regulatornih tijela. Želimo istražiti što se sve događalo u Agrokoru i da je to htjela i Vlada mogla je u lex Agrokoru dati ovlasti financijske forenzike svojem povjereniku. Očito se nešto skriva, rekao je Bernardić i dodao da SDP očekuje da Ustavni sud pokrene ocjenu ustavnosti lex Agrokora. 

SDP će također tražiti da se u saborsku proceduru uvrsti Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi Zakon o trgovini kojim bi se omogućilo domaćim poljoprivrednicima da na policama lanaca u Hrvatskoj sudjeluju s najmanje 40 posto proizvoda.

Hrvatskim poljoprivrednicima treba omogućiti preživljavanje jer su dovedeni do ruba, zaključio je Bernardić istaknuvši da je Hrvatska pred jednom od najvećih gospodarskih kriza od njezine samostalnosti, zaključio je predsjednik SDP-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...