Obavijesti

News

Komentari 124

Posljednja želja: Jakov (13) će vječno živjeti u svojoj pjesmi

Posljednja želja: Jakov (13) će vječno živjeti u svojoj pjesmi
4

Dječaku je 2009. otkrivena leukemija. Nakon nešto više od godinu dana borbe je preminuo. Dečki iz Connecta uglazbili su posljednju pjesmu koju je on napisao

VIDEO

Nakon četiri mjeseca u bolničkoj izolaciji Jakov je došao kući, zatvorio se u sobu i napisao pjesmu. Nakon sat i pol mi ju je otpjevao. Prestrašila sam se. Osjetila sam njegovu poruku, ispričala je Ivančica Rubid, majka Jakova (13) koji je prošle godine preminuo od leukemije.

Stihove pjesme napisao je uoči presađivanja koštane srži. Njegovu pjesmu uglazbili su dečki iz grupe Connect. U ponedjeljak su u karlovačkoj OŠ Švarča snimili spot s njegovima školskim prijateljima.

- Napisao je puno veselih pjesama, no ova je bilo drugačija. Cijelu svoju muku pretočio je u pjesmu i posvetio je svima koji su mu pomagali - kaže majka Ivančica.

Prisjetila se i da je Jakov često slušao Connectovu pjesmu “Ako umrem sutra” na što se ona znala naljutiti.

Jakovu je bolest otkrivena u kolovozu 2009. Nakon nešto više od godinu dana borbe Jakov je preminuo. Connectovci su se njegovim roditeljima javili sa željom da snime spot nakon što su tijekom humanitarne akcije vidjeli isječak filma o hrabrom dječaku. Branimir i Ivančica osnovali su udrugu “Jak kao Jakov” za roditelje djece koja se bore s leukemijom. U spotu Connecta pojavljuje se i Jakov. Jedina postojeća snimka na kojoj dječak repa svoju pjesmu ukomponirana je u spot.

Jakov je bio veseo dječak s velikim srcem. Bio je izvrstan učenik, a bavio se gimnastikom, plesao je break dance, igrao rukomet, nogomet, veslao je, ronio. Obožavao je hip-hop, a najveći uzor u životu mu je bio stariji brat Ivan (18).

Dirljivi stihovi Jakovove pjesme

U  ovoj borbi samo jedan slavi, drago mi je,  Golijate, ja sam David...

U sobi mi je tama,  al ja se smijem suncu kojeg sanjam jer nada  umire zadnja...

Ja sam jak!

Ostala je bez posla kad je Jakov obolio

Ostala sam bez posla, kao mnogi kad im djeca obole. Svaki dan smo išli Jakovu u Zagreb. O tim problemima govori udruga, kaže majka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...