Obavijesti

News

Komentari 319

Posljednju kunu potrošila za kćerin dar, nema za kontrolu

Posljednju kunu potrošila za kćerin dar, nema za kontrolu
5

Obitelj Džanić proslavila je kćerkin rođendan u Županji kod obitelji koja ih je primila nakon poplave. Mirnesa nema novca za put u Zagreb i kontrolu kod onkologa...

VIDEO

Kad je ova tragedija pogodila Cvelferiju, nisam mogla ostati ravnodušna. Živim s ocem u velikoj kući i odmah sam mu predložila da nekog primimo pod naš krov. Ponudila sam smještaj, a Mirnesa Džanić iz Rajeva Sela gotovo stidljivo me upitala: Možemo li sa sobom povesti našeg malog psa i hoćemo li smjeti proslaviti Selmin rođendan? Odgovorila sam potvrdno i pod našim krovom, evo već dva tjedna, živi šest mojih novih prijatelja, ispričala nam je Gordana Bušić (28) iz Županje, koja je zajedno s ocem Antunom (51), udomila Mirnesu i Sevlada Džanića s kćerkom Selmom, svekrvom, njihovim susjedom i sestričnom. 

Ogromna ljubav roditelja prema kćerkici

Gordanu je šokirala ljubav koju je osjetila kod Mirnese i Sevlada prema svojoj kćerkici Selmi, "i to u trenucima kad bez ičega napuštaju svoj dom, tek s vrećicom osnovnih dokumenata".

- Istina je, Selmin rođendan je najveći događaj u našoj obitelji i nema te poplave ili ne znam što zbog čega bi mi odustali od toga. Gordanu sam nekoliko dana nakon što smo došli u njezinu kuću pitala možemo li za Selmin rođendan zovnuti i njezinu učiteljicu Mašu Budimski s dečkom Ivanom Lombarovićem te, eventualno, još poneku Selminu prijateljicu iz njezinog 5a razreda u Gunji - priča Mirnesa Džanić.

Sve što im je ostalo dali su za prekrasnu haljinu

Pritom se prisjeća ranijih Selminih rođendana "kada je dvorište kuće u Rajevu Selu bilo puno djece, nikad manje od 20 prijatelja i prijateljica".

- Znali smo da je sad to nemoguće napraviti u tolikom obimu, ali otišli smo u Brčko dovesti dvije njezine prijateljice, koje su tamo izbjegle od poplava, a uspjeli smo dovesti i jednu prijateljicu iz njezinog razreda. Nabavili smo i dvije torte - priča Mirnesa.

Mora na pregled u Zagreb, ali nema novca za put

Selminoj sreći nije bilo kraja kad su je u petak navečer uplakani roditelji iznenadili prekrasnom haljinom za koju su dali posljednje kune koju su imali. 

Mirnesa je prije tri godine operirala rak dojke i za nekoliko dana bi trebala ići u Zagreb na pregled. Ne zna ni sama kako, jer novac za put nema. No, o tome ne razmišlja, suze joj ne prestaju teći kad vidi Selminu sreću zbog darovane haljine.

- Rođendan mi je bio prekrasan. Sretna i iscrpljena sam zaspala već u 22 sata! Iskreno, znam u kakvim uvjetima smo otišli od kuće, ovome se nisam nadala - priča malena Selma koja se obradovala i velikoj kutiji punoj slatkiša, koju je također dobila na dar.

Od svega što im je ostalo u kući u Rajevu Selu, Selma nikako ne može prežaliti svojeg plišanog medvjedića kojeg zove Šljivko i kojeg je kao jako, jako malena djevojčica dobila od svojih roditelja. Tati Sevladu je prva obveza u obilasku poplavljene kuće bila pronaći Šljivka. Kad ga je pronašao, oprao ga je i stavio sušiti na štrik. Za nekoliko dana u njihovu udomiteljsku kuću stiže i Šljivko.

Ako želite pomoći da Mirnesa ipak ode na pregled kod onkologa u Zagreb, možete uplatiti novac na njezin račun u Privrednoj banci Zagreb: Mirnesa Džanić, IBAN - HR3023400093218841675

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi