Obavijesti

News

Komentari 27

Postale su zvijezde: Papigice su popularnije i od Grdovića

Postale su zvijezde: Papigice su popularnije i od Grdovića
1

Papige Tweety i Rioiz Zagreba prava su atrakcija na društvenim mrežama. Imaju svoj profil na Instragramu na kojem ih prati više od 20.000 ljudi

VIDEO

One su u kući potpuno slobodne, a kad izlazimo s njima, stavimo ih na lajnu, kažu Margareta (24) i Domagoj Ugrin (35) iz Velikog Polja u Zagrebu, čije su kućne ljubimice, papige Rio i Tweety, postale zvijezde.

- Papigama je bitno da izlaze na sunce zbog vitamina D, stoga smo im nabavili vezice koje im vežemo ispod glave i krila. Vezice su duge dva metra tako da one mogu letjeti oko nas. Svima je zanimljivo vidjeti ih na lajni - rekao je Domagoj.

Neodoljivi pernati ljubimci prave su zvijezde na internetu, a imaju i svoj profil na Instragramu na kojem ih prati više od 20.000 ljudi. Koliko su posebne govori i to da je Instagram, u svojoj rubrici o kućnim ljubimcima Weekly Fluff, objavio video s Tweetyjem koji je pregledan čak 4,8 milijuna puta.

- Obožavamo papige. Kad smo ih ugledali, odmah smo se zaljubili i morali smo ih kupiti - ističe Domagoj. Svaka je posebna na svoj način, a Margareta i Domagoj često ih vode sa sobom u posjete prijateljima u susjedstvu i tada su prava atrakcija.

- One lako prilaze ljudima i ne boje se. Djeca u susjedstvu ih jednostavno obožavaju i vole ih maziti, a papigama to odgovara - kaže Margareta. Kad nisu u mogućnosti voditi ih sa sobom, Margareta i Domagoj papige ostavljaju na čuvanje obitelji. Upravo jednu takvu situaciju iskoristio je Rio za bijeg.

- Čuvala ga je moja sestra. Bila je večer i bilo nas je strah jer ga nikako nismo mogli naći. Vjerojatno je odletio kroz vrata u dvorište. Na kraju nije daleko otišao. Našli smo ga svega tri kuće dalje kod susjeda - prisjetila se Margareta. Poznato je da papige mogu “govoriti”, odnosno oponašati zvukove koji ih okružuju. Genijalni dvojac najviše voli gledati YouTube kanale s papigama koje znaju pričati, a naučili su govoriti rečenicu: “What you doin?”, s kojom zabavljaju sve koji ih prvi put dođu upoznati. Većinu vremena u kući provode izvan kaveza zabavljajući se jedno s drugim.

- Ponašaju se kao pravi zaljubljeni par, šalju si i puse. Posvađaju se oko hrane ili igračaka, ali uglavnom se odlično slažu - zaključuje Domagoj. 

Vole gledati filmiće s drugim papigama 

Žuta ženka Tweety stara je dvije, a plavi mužjak Rio godinu dana i pripadaju vrsti mali aleksandar. Tweety se druži s mačkama i druželjubiva je, dok je Rio svojeglav i glasno zakrešti kad mu nešto ne odgovara. Obožavaju gledati druge papige na YouTubeu.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a