Obavijesti

News

Komentari 24

Poštar spasio ženu, ugrizao ju je poskok: 'Svatko bi to uradio'

BESPOMOĆNA Žena je u Gračacu čistila grobnicu. Ugrizao ju je poskok. Nije imala mobitel pa je pješačila po pomoć. Nakon više od kilometra naišao je poštar. Ukrcao je ženu s jakim bolovima u nozi u svoj automobil

VIDEO

Ne želim o tome govoriti. Samo sam napravio ono što bi svatko napravio, poručio je preko kolegice iz pošte, poštar koji je spasio ozlijeđenu stariju ženu.

Za nogu ju je ugrizao poskok dok je u srijedu poslijepodne u Gračacu čistila grobnicu s prijateljicom. Nisu pozvale pomoć, jer navodno ni jedna nije imala mobitel sa sobom. Krenule su pješice cestom prema gradu. Nakon više od kilometra pješačenja naišao je poštar. Ukrcao je ženu s jakim bolovima u nozi u svoj automobil i odvezao u ambulantu Hitne medicinske pomoći.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći odmah su je prevezli u gospićku Opću bolnicu. Otrov je već vjerojatno prilično kolao ženinim tijelom jer se protuotrov mora primiti u kratkom vremenu nakon ugriza, a nije dobro ni puno hodati jer brža cirkulacija pospješuje širenje otrova krvotokom. Žena je bila životno ugrožena, ali se izborila za život.

- Pacijentica je još u Općoj bolnici Gospić na Jedinici intenzivnog liječenja. Bila je u životnoj opasnosti, imala je ugriz zmije za nogu. Sad je dobro, a tijekom dana će biti otpuštena na kućnu njegu - rekli su nam iz gospićke bolnice.

Dr. Ivan Puljiz iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević kaže kako je u slučaju ugriza zmije otrovnice potrebno da se pacijent što manje kreće, a poželjno je imobilizirati ugrizeno mjesto ispod razine srca.

Dodaje da je potrebno što hitnije potražiti medicinsku pomoć. Ističe da će liječnik procijeniti, ovisno o kliničkoj slici pacijenta, je li potreban protuotrov.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne preporučuju nikakva rezanja rane i pokušaje isisavanja otrova zbog infekcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21