Obavijesti

News

Komentari 14

Postupak protiv dva policajca: 'Nećemo tolerirati propuste...'

Postupak protiv dva policajca: 'Nećemo tolerirati propuste...'
1

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. Pijan je pretukao kćer (14)

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je kazao da MUP neće imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi, odgovarajući na novinarska pitanja što je policija poduzela u povodu posljednjeg slučaja obiteljskog nasilja koji je dospio u javnost, odnosno kako zaštititi majku i obitelj od mogućeg novog nasilja.

Zagreb: Izjava ministra Božinovića nakon sastanka s Gillesom de Kerchovom

- Siguran sam da je hrvatska policija među onim institucijama koja je i po prirodi posla i po organizaciji i edukaciji ona koja prednjači u zaštiti svih žrtava obiteljskog nasilja. Dogodi se nekad da se i ne postupi onako kako bi trebalo pa će u posljednjem slučaju protiv jedne policijske službenice zbog nedoličnog ponašanja biti pokrenut disciplinski postupak, a također i protiv jednog službenika s obzirom na neodgovorno i nesavjesno obavljanje dužnosti.

Pokretanje videa...

01:26

Institucija koja se u svim tim pitanjima najviše angažira i procesuira svoje djelatnike je MUP, odnosno policija. Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi - rekao je Božinović, odgovarajući na novinarska pitanja u Petrinji gdje je gostovao na tribini "Humani aspekti integracije tražitelja azila u hrvatsko društvo".

Izašao iz zatvora čuvati djecu: Brutalno je pretukao kćer (14)
Izašao iz zatvora čuvati djecu: Brutalno je pretukao kćer (14)

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. No, pijan je pretukao 14-godišnju kćer koja se morala spašavati skačući s balkona i trčanjem po ulici, a sve je gledao njezin sedmogodišnji brat. Majka djevojčice tvrdila je kako je policija reagirala prekasno, baš kao i susjedi, koji su rekli da je policiji trebalo više od sata da stigne do mjesta gdje je otac tukao kćer.

Za novi Zakon o sigurnosti prometa Božinović je kazao da se još nalazi u e-savjetovanju, odnosno da se prikupljaju mišljenja i osvrti svih zainteresiranih na prijedlog, nakon čega će se početkom ožujka sumirati mišljenja i vidjeti o kakvim se prijedlozima radi.

Nakon što se na sve prijedloge dadu odgovori, postupak će se nastaviti, kazao je ministar. Dodao je kako je MUP pogodio trenutak kada ići s novim zakonom, učinio dobar materijal iako ništa još nije "zacementirano" pa su izmjene i poboljšanja moguća, zaključio je Božinović.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...