Obavijesti

News

Potpisali su Pristupni ugovor: Kosor: Srce mi je puno radosti

Potpisali su Pristupni ugovor: Kosor: Srce mi je puno radosti
8

Hrvatska je u petak u Bruxellesu potpisala Pristupni ugovor s EU zajedno sa predstavnicima svih zemalja članica. Pročitajte sve u specijalnom izvještaju

VIDEO

Ponosna sam što sam dio povijesnog trenutka i srce mi je puno radosti. Pozdravljam svoju domovinu od Vukovara do Dubrovnika. Neka živi vječno Hrvatska i neka živi Europska unija!, rekla je drhtavim glasom premijerka Jadranka Kosor uoči samog čina potpisivanja ugovora pristupanja Europskoj uniji. U svom govoru je istaknula kako su pregovori bili 'beznadno blokirani' u trenutku kada je preuzela hrvatsku Vladu.

- Drago mi je što sam sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom uspjela riješiti bilateralno pitanje koje nas je mučilo punih 18 godina - kazala je Kosor pred europskim čelnicima. Predsjednik Ivo Josipović istaknuo je kako se Hrvatska konačno vraća kulturnom prostoru kojem je pripadala.

- Svoju teško stečenu suverenost Hrvatska danas ne predaje Europskoj uniji, Hrvatska suverenost ulaže u EU. Hrvatska je s Europom bogatija, Europa je s Hrvatskom bogatija - rekao je Josipović i zahvalio Vladi Jadranke Kosor što je pregovore uspješno završila. 

Zoran Milanović je nakon potpisivanja ugovora rekao kako čestita svima koji su doveli do potpisivanja ugovora s EU. Dodao je da smo na tom putu pregovarali duže i teže od ostalih te da očito jedino radom dolazimo do velikih rezultata. Kaže da je ovo šansa za Hrvatsku koju moramo iskoristiti te da ukoliko izvučemo najviše za sebe i ostanemo lojalna članica, cijela priča ima svrhu. Komentirajući skorašnji referendum o ulasku u EU, kaže da je postotak potpore iz anketa bolji no ikad i da je na novoj Vladi da motiviraju građane da izađu na referendum i podrže EU. Priznaje zasluge Vlade Jadranke Kosor u završetku pregovora koji su, dodaje, trajali možda i predugo.

- Ukoliko na referendumu bude rezultat kao na anketama, to će biti jako dobro - kaže Milanović. 

Specijalni izvještaj čitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.