Obavijesti

News

Komentari 11

Potpomognuta oplodnja seli iz Petrove. Liječnici razočarani: Naš program se zaustavlja

Potpomognuta oplodnja seli iz Petrove. Liječnici razočarani: Naš program se zaustavlja

KBC Sestre Milosrdnice, KB Sveti Duh te KB Merkur preuzet će pacijente iz Petrove koja se obnavlja od posljedica potresa.

VIDEO

Nakon što smo pisali da bi za mjesec dana trebala početi obnova Petrove bolnice, zbog čega će doći do zastoja u radu pojedinih djelatnosti, a jedna od njih je humana reprodukcija, te da žene neko vrijeme neće moći dolaziti na medicinski potpomognutu oplodnju u Petrovu, oglasili su se iz KBC-a Zagreb.

Tisuće parova u Hrvatskoj neko vrijeme neće moći na medicinski potpomognutu oplodnju...
Tisuće parova u Hrvatskoj neko vrijeme neće moći na medicinski potpomognutu oplodnju...

Navode kako će svi postupci potpomognute oplodnje planirani za listopad ove godine biti dovršeni u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, dok će svima koji imaju termine nakon listopada liječenje biti prebačeno u jednu od drugih bolnica. No postupke medicinski potpomognute oplodnje neće voditi liječnici iz Petrove.

'Pacijenti se i dalje mnogu obratiti našim liječnicima'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Parovi koji su dobili termine za provođenje postupaka medicinski pomognute oplodnje nakon listopada ove godine bit će obaviješteni i osigurat će im se nastavak liječenja u jednoj od suradnih ustanova. Suradne ustanove koje će preuzeti postupke su KBC Sestre Milosrdnice, KB Sveti Duh te KB Merkur. Parovima koji imaju kriopohranjene zametke osigurat će se izvođenje
embriotransfera bez odgode. Poliklinika Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb za obradu neplodnosti i dalje nastavlja s radom prema planiranim narudžbama. Liječnici, embriolozi i ostali zdravstveni radnici Zavoda za humanu reprodukciju KBC-a Zagreb i dalje će biti na raspolaganju pacijentima te im se mogu obratiti u svakom trenutku za pomoć - navode u KBC-u Zagreb. 

Dodaju kako je u Klinici za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb pokrenut postupak obnove oštećenja koja su nastala kao posljedica potresa, zbog čega je potrebno reorganizirati dio djelatnosti ginekologije i opstetricije, odnosno postupke medicinski pomognute oplodnje.

- Radi osiguranja kontinuiteta pružanja zdravstvene zaštite i kako bismo našim pacijentima osigurali nastavak liječenja isto će se omogućiti u suradnim ustanovama u skladu s člankom 39. Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji - dodaju.

Liječnici: Naš program se zaustavlja

S druge strane, liječnici Zavoda za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode za 24sata navode kako su bili točni njihovi navodi koje su ranije dali za 24sata, a to je da se zaustavlja rad njihovog Zavoda i postupci medicinski potpomognute oplodnje se sele u druge bolnice kod njihovih liječnika. 

- Mi smo zapravo zasutavljeni u poslu, koliko god se trudimo ublažiti tu vijest, ali sve je vrlo jasno, mi nećemo raditi. Naši pacijenti se sele u druge bolnice, ali ih nećemo voditi mi. Mi ćemo svoj IVF program zaustaviti. Ostale bolnice će proširiti svoje kapacitete koliko god mogu jer imaju i svoje postojeće pacijente, ali činjenica je da se naš program zaustavlja - kazali su nam liječnici iz Petrove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a