News

Komentari 1

Potporu za bebe roditelji mogu zatražiti sad i preko interneta

Potporu za bebe roditelji mogu zatražiti sad i preko interneta

Usluzi su se pridružili Gospić, Rijeka i Šibenik, koji su svojim stanovnicima olakšali prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani

Na sustavu e-Građani otvorena je nova usluga, e-Novorođenče koja od sada roditeljima omogućuje predaju zahtjeva za novčanu potporu za opremu novorođenog djeteta prema općini, gradu ili županiji.

Putem osobnog korisničkog pretinca roditeljima se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice. Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada, općine ili županije.

Usluzi su se pridružili Gospić, Rijeka i Šibenik, koji su svojim stanovnicima olakšali prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani.

- Želio bih pozvati sve gradove, općine i županije da se priključe na novu funkcionalnost usluge te na taj način, na jednom mjestu, svojim sugrađanima pruže kvalitetnu i brzu uslugu prijave djeteta - izjavio je ministar uprave Ivan Malenica te najavio kako je potpisivanje sporazuma s gradom Obrovcem u finalnoj fazi, a uskoro će usluga biti dostupna u još desetak gradova i županija.

 

Najčitaniji članci