Obavijesti

News

Komentari 85

Potres od 3,2 u Splitu, a onaj iz Austrije osjetio se i u Zagrebu

Umjeren potres je u 12.42 sati zabilježen kod Muća. Osjetio se uz obalu od Šibenika do Splita. Potres magnitude 4,6 po Richteru zatresao je oko 14.35 sati Austriju na granici sa Slovenijom. Osjetio se i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

VIDEO

Seizmografi Seizmološke službe u subotu su u 12.42 sati zabilježili i potres kod Muća. Magnituda potresa bila je 3,2 po Richteru. Osjetio se uz obalu od Šibenika do Splita.

Potres u Austriji osjetio se i kod nas

Potres magnitude 4,6 zatresao je oko 14.35  Austriju, a osjetio se u Sloveniji na području Maribora, Celja, Velenja, Kamnika i Ljubljane te sjeverozapadnoj Hrvatskoj. 

Čitatelj 24ur iz Maribora je za njihov portal ispričao kako živi na sedmom katu zgrade te kako se potres jako osjetio, a zgrada se zaljuljala. Drugi čitatelj javlja kako je sve trajao nekih 8 do 10 sekundi, a u stanu na drugom katu zatresli su se ormari i stol.

Potres je bio na dubini od 2 kilometra, 222 kilometra jugozapadno od Beča, odnosno 27 kilometara od Klagenfurta i 59 kilometara sjeverno od Ljubljane. Potres se osjetio sve do Graza. Zasad nema informacija o materijalnoj šteti. Austrijski ORF piše da štete vjerojatno neće niti biti jer potres nije bio jak. Zadnji potres u Štajerskoj bio je  sredinom siječnja. Magnituda mu je bila 2,1 po Richteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...