Obavijesti

News

Komentari 35

Potres sravnio Đorđićevu ulicu: Tuguju za poginulom djevojkom

Potres sravnio Đorđićevu ulicu: Tuguju za poginulom djevojkom
3

Đorđićeva ulicca najteže je stradala u jučerašnjem potresu, koji je Zagreb pogodio s 5.5 po Richteru i uzeo premladu žrtvu. Ozlijeđeno je još 27 ljudi, a više od 600 je objekata stradalo...

VIDEO

Djevojka (15) teško je nastradala u potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb. Djevojka je živjela u suterenu u Đođićevoj ulici te je na nju pala greda. Ona je nažalost od posljedica na kraju i preminula u bolnici. Zagreb je obavila tuga...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

U Đorđićevoj ulici, govore susjedi, živjela je s bratom i roditeljima, u stanu u kojoj je prije stanovala njena baka, prenosi Večernji List. Upravo je ta ulica najteže stradala u jučerašnjem potresu, koji je Zagreb pogodio s 5.5 po Richteru i uzeo premladu žrtvu.

- Duboko me rastužila vijest o smrti djevojke koja je preminula od ozljeda zadobivenih u potresu. Izražavam sućut roditeljima i obitelji, gubitak mladog života nemjerljiva je šteta jučerašnje nepogode. U trenucima nemoći pred snagom prirode svi smo se nadali da će ova prirodna katastrofa proći bez ljudskih žrtava. Izgubljeni život naše mlade sugrađanke sve nas je pogodio - objavio je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.

Rodila par sati nakon potresa u Petrovoj: 'Bilo ju je jako strah'
Rodila par sati nakon potresa u Petrovoj: 'Bilo ju je jako strah'

- S velikim žaljenjem primili smo vijest o tragičnoj smrti mlade djevojke nakon jučerašnjeg potresa u Zagrebu. Njezinoj obitelji izražavamo iskrenu sućut, suosjećanje i solidarnost - napisao je premijer Andrej Plenković u svoje i ime Vlade. 

Ozlijeđeno je još 27 osoba, a više od 600 je objekata stradalo. Mnogi su se zato morali iseliti iz svojih domova. Noć su brojni Zagrepčani proveli u Cvjetnom naselju.

– Kad se to ujutro dogodilo, samo smo izletjeli iz kuće. U pidžamama, bez čarapa, bez ičega. Vani smo i ostali, dok nisu došli dečki iz civilne zaštite. Oni su nam rekli da u kuću više ne smijemo, osim da uzmemo nužne stvari za selidbu u studentski dom. I evo nas ovdje, ispričala je jedna žena koju je potres ostavio bez doma.

Epicentar potresa je, podsjetimo bio u gradskoj četvrti Podsljeme. Nakon prvog najsnažnijeg potresa magnitude 5.5 uslijedilo je više njih. Tlo se u Zagrebu treslo i u ponedjeljak. 



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca