News

Komentari 510

Potres u vrhu stranke: Drago Prgomet ipak izašao iz HDZ-a

Potres u vrhu stranke: Drago Prgomet ipak izašao iz HDZ-a

Dajem ostavku na mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a te napuštam članstvo stranke. Jutros sam o tome obavijestio stranačka tijela, objavio je Drago Prgomet

Zbog neslaganja s vodstvom stranke i s braniteljskim prosvjedima u Savskoj 66 te retorikom Tomislava Karamarka Drago Prgomet podnio je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika i istupio iz HDZ-a.

- Dajem ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice te napuštam članstvo stranke. Jutros sam o tome obavijestio stranačka tijela, a sada obavještavam i vas - svoje prijatelje i poznanike. Hvala vam svima na razumijevanju i potpori koju ste mi davali u dosadašnjem političkom djelovanju. Nastavljamo - napisao je Prgomet na svom Facebooku.

Facebook

Prgomet je bio zamjenik predsjednika stranke tri godine, a od početka se nije baš slagao s Karamarkom. Jedan član Predsjedništva kazao je da su njih dvojica svega dva puta razogovarali 'oči u oči'. 

Javne trzavice između šefa HDZ-a i njegovog zamjenika počele su kada je prije nekoliko tjedana na svom blogu Prgomet javno pozvao 'šatoraše' da prestanu prosvjedovati, a zatim je javno kazao da ne podržava radikalno desnu retoriku stranačkog šefa.

Najčitaniji članci