Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U pekari je pretukao liječnika Hitne: 'Što vi mislite, tko ste?'

Povod napadu vjerojatno je bilo parkirano vozilo Hitne ispred ulaza u pekarnicu u Zadru. Napadač je pobjegao, a liječnik je zadobio lakše ozljede, te je na bolovanju

60 komentara

Liječnik zadarske Hitne pomoći zadobio je lakše tjelesne ozljede kada ga je u nedjelju pekarnici u Zadru napala za sada nepoznati muškarac koji je prvo verbalno napao vozača tima Hitne pomoći, izvijestio je u četvrtak ujutro ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dr. Predrag Orlović.

Na povratku s intervencije, trojica djelatnika Zavoda za hitnu medicinu zaustavili su se u pekarnici gdje je nepoznati muškarac počeo verbalno napadati vozača tima.

Kako piše Zadarski.hr, sve je počelo nakon što je napadač počeo prigovarati djelatnicima Hitne zbog načina na koji su parkirali vozilo, riječima 'što vi mislite tko ste, zauzeli ste cijeli ulaz u pekaru'. Na prigovorima se nije zaustavio, nego je još krenuo i u fizički napad.

- Liječnik je stao u obranu kolege, na što je napadač fizički napao liječnika. Zadao mu je više udaraca rukom u glavu, bacio ga na pod i više puta udario - rekao je dr. Orlović.

Ljudi koji su se zatekli na mjestu događaja uspjeli su obuzdati napadača, odmah je obaviještena policija, no napadač je pobjegao prije nego su došli. Policija je napravila zapisnik, a liječniku Zavoda za hitnu medicinu utvrđene su lakše tjelesne ozljede i trenutačno je na bolovanju, navodi dr. Orlović.

Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti te otkrio počinitelj. Na temelju prikupljenih saznanja i razgovora sa svjedocima, povod napadu vjerojatno je bilo parkirano vozilo Hitne medicinske pomoći ispred ulaza u pekarnicu. Obrada događaja je u tijeku, kazala je zamjenica glasnogovornice zadarske Policijske uprave Sonja Šimurina

Hrvatska liječnička komora (HLK) u četvrtak je najoštrije osudila brutalno fizičko nasilje u Zadru. 

Možda vas zanima i ovo:
Message