News

Komentari 89

Potvrdila razrješenje: 'Lošine izjave su uvredljive i huškačke'

Potvrdila razrješenje: 'Lošine izjave su uvredljive i huškačke'

Članovi Vijeća imaju različite stavove, ne moraju se slagati sa mnom. Upravo to jest poanta. No jučerašnje izjave su neprihvatljive, poručila je predsjednica Grabar Kitarović

Izvješće SOA-e nastalo je kao rezultat njihovog djelovanja, nikakvog političkog utjecaja nije bilo. To je dokaz da SOA bolje radi. Kao što sam rekla, brojke nisu bitne koliko su bitni trendovi. Definitivno je rast ekstremizma, veći broj radikaliziranih pojedinaca. Moramo surađivati sa svim susjedima u ograničavanju ekstremizma. No, protiv sam toga da se terorizam i ekstremizam izjednačavaju s etničkom ili religijskom skupinom, kazala je Grabar-Kitarović.

Potvrdila je najavljenu smjenu umirovljenog admirala Davora Domazeta Loše iz Vijeća za domovinsku sigurnost zbog ratnohuškaških izjava, javlja N1.

- Lošo više neće biti član Vijeća, večeras ću potpisati razrješenje. Članovi Vijeća imaju različite stavove, ne moraju se slagati sa mnom. Upravo to jest poanta. No jučerašnje izjave su neprihvatljive i uvredljive i huškačke. Treba smirivati vlasti, treba smiriti stanje sa Slovenijom, a ne provocirati - kazala je.

Najčitaniji članci