Obavijesti

News

Potvrdite znanje stranog jezika certifikatom priznatim u EU

Potvrdite znanje stranog jezika certifikatom priznatim u EU
2

Na tragu ulaska u EU te uzimajući u obzir mogućnosti koje se našim polaznicima otvaraju na Europskom tržištu rada, SOVA je prepoznala potrebu za međunarodno priznatim certifikatima

Međunarodno priznate diplome koriste se prilikom školovanja u inozemstvu ili su dokaz znanja jezika kod zapošljavanja u inozemstvu, a i u Hrvatskoj, te su stoga vrlo popularne, osobito među mlađim osobama. Za međunarodnu diplomu potrebno je položiti ispit kojeg provode međunarodne ustanove ili profesori SOVE.

Važno je spomenuti da se u ponudi SOVE, osim sada već dugogodišnjih uspješnih priprema za Cambridge ESOL nalaze i pripreme za LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) i za Pearson Test of English (Pearson je svjetski poznata multimedijska kuća u čijem su vlasništvu The Economist, The Financial Times, Longman i Penguin).

Svrha pripremnog tečaja je upoznati polaznika s formatom ispita, izvježbati ispitne tehnike, u isto vrijeme intenzivno radeći na svim jezičnim vještinama. Pripreme traju 70 nastavnih sati a po završetku se polazniku daje preporuka o pristupanju ispitu.

Od Cambridge priprema, u ponudi su:
ILEC (International Legal English Certificate) – ispit za pravnike
ICFE (International Certificate in Financial English) – ispit za ekonomiste/bankare/revizore
BEC (Business English Certificate) – ispit iz općeg poslovnog jezika
Ovi ispiti se polažu pri Britanskom savjetu u svibnju, lipnju i prosincu

LCCI i PTE ispiti održavaju se u prostorijama SOVE i vode ih SOVINI licencirani ispitivači.

LCCI ispiti se polažu na zahtjev, dakle polaznik sam odlučuje o terminu testiranja, no test se mora prijaviti 4 tjedna unaprijed. U ponudi su EFB (English for Business) – ispit iz općeg poslovnog jezika; EFT (English for Tourism) – ispit iz domene turizma i ugostiteljstva; SEFIC ( Spoken English for Industry and Commerce) – samo usmeni ispit iz poslovnog jezika.

SOVA je i jedini licencirani centar za PTE (Pearson Test of English), renomirani ispit iz engleskog jezika koji je neophodan kao evidencija jezične kompetencije pri zapošljavanju u inozemstvu, useljenju, akademskom obrazovanju ili daljem profesionalnom usavršavanju. Ispit se polaže u svibnju, lipnju, studenom i prosincu a točne datume, kao i rokove za prijavu možete naći na SOVINIM stranicama.

SOVINE pripreme garantiraju vam kvalitetnu nastavu, ugodnu i opuštenu radnu atmosferu, konstantno praćenje od strane profesora kao i povratnu informaciju o napretku. Na Vama je da odaberete da li ćete se pripremati za SOVINU svjedodžbu s pravom upisa u radnu knjižicu, ili za jedan od međunarodno priznatih certifikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...