Obavijesti

News

Komentari 182

Povjerenstvo će ispitati slučaj Milanović - Madison Consulting

Povjerenstvo će ispitati slučaj Milanović - Madison Consulting
1

S obzirom da je potrebno vrijeme za prikupljanje dokumentacije, Povjerenstvo će odluku o tom slučaju donijeti na javnoj sjednici u rujnu, najavila je Orešković...

VIDEO

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izjavila je u srijedu da će Povjerenstvo zatražiti od državnih tijela potrebnu dokumentaciju radi provjere ima li razloga za pokretanje postupka u slučaju bivšeg premijera Zorana Milanovića i agencije Madison Consulting.

Prema pisanju medija, Milanović je navodno od vlasnika Madisona Mladena Hrgareka tražio da kroz fiktivne ugovore isplaćuje mjesečno 15.000 kuna vlasniku tvrtke Intergrafik Igoru Kneževiću. DORH je o tom slučaju proveo predistragu tijekom koje su ispitani svi akteri te zaključio da nije bilo kaznenog djela.

"Mi ćemo sigurno sve provjeriti, zatražiti podatke i dokumentaciju te na temelju nje zaključiti ima li razloga za pokretanje postupka iz nadležnosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa", izjavila je Hini Orešković.

S obzirom da je potrebno vrijeme za prikupljanje dokumentacije, Povjerenstvo će odluku o tom slučaju donijeti na javnoj sjednici u rujnu, najavila je.

Dodala je kako će tada odlučivati i o nekim drugim predmetima koji se provjeravaju i za koje se prikuplja dokumentacija, poput slučajeva ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić.

Podsjetila je kako je uobičajeno da Povjerenstvo reagira kada se u medijima pojavi podatak koji upućuje na to da bi mogao biti iz nadležnosti Povjerenstva.

"S obzirom da je dio članova Povjerenstva na godišnjem odmoru nismo održali radni sastanak na kojem razmjenjujemo mišljenja što treba učiniti, kojim se tijelima trebamo obratiti i s kakvim zahtjevima, no bez obzira na to, iz našeg dosadašnjeg troipolgodišnjeg rada proizlazi da Povjerenstvo, ako ima za to razloga, slučaj preispituje po službenoj dužnosti", kazala je Orešković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa